Πολιτική

Μητσοτάκης: Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου στην Τουρκία

Μητσοτάκης: Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου στην Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Αναφορά στα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απηύθυνε ενθουσιώδη χαιρετισμό στους κατοίκους του Ζωγράφου.

Αναφορά στα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απηύθυνε ενθουσιώδη χαιρετισμό στους κατοίκους του Ζωγράφου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σέβεται το γεγονός ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στην Τουρκία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και για αυτόν τον λόγο, δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να εκληφθούν ως παρέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις της γείτονος.

«Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για τις τουρκικές εκλογές, γιατί θα αναμένουμε τα αποτελέσματα στο δεύτερο γύρο», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος έσπευσε να προσθέσει ότι η πατρίδα μας βρίσκεται πάντοτε σε ετοιμότητα, λέγοντας συγκεκριμένα: «Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι εμείς ήμασταν αυτοί που διαχειριστήκαμε μια επιθετική Τουρκία, εμείς επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, εμείς χτίσαμε συμμαχίες, εμείς μπορέσαμε και κάναμε ευρωπαϊκά ζητήματα τα ζητήματα Ελλάδος – Τουρκίας».

«Και αυτή η πολιτική πρέπει να συνεχιστεί την επόμενη μέρα. Μακάρι τα πράγματα με την Τουρκία να πάνε καλύτερα, είμαι ο πρώτος που το θέλει. Αλλά πρέπει σε κάθε περίπτωση η πατρίδα να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Και να γνωρίζετε ένα πράγμα: οπισθοχωρήσεις από ζητήματα που αφορούν την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν πρόκειται να γίνουν από αυτή την κυβέρνηση. Όχι από τη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Νίκος Δένδιας: Ουδόλως με εξέπληξε το αποτέλεσμα

Δηλώσεις έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα και στον Σκάι.

Εκφράζοντας την δυσπιστία του για την εγκυρότητα και τις δυνατότητες των εταιρειών ερευνών στην γειτονική μας χώρα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε: «Ουδόλως με εξέπληξε το αποτέλεσμα. Θεωρούσα και θεωρώ ότι οι δυνατότητες δημοσκόπησης μιας χώρας σαν την Τουρκία είναι περιορισμένες και η αντιπολίτευση, η οποία θεωρείται από τους περισσότερους δυτικούς ως ευρισκόμενη στο κατώφλι της εξουσίας, δεν είχε τις πραγματικές δυνατότητες που της έδιναν οι μετρήσεις και οι δυτικές ευχές».

Αναφέρθηκε ακόμη ότι   η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με όποιον ο τουρκικός λαός την μεθεπόμενη Κυριακή κρίνει ότι πρέπει να είναι ο πρόεδρος του. Ο Ν. Δένδιας δήλωσε τέλος ότι ήδη ο Ερντογάν έχει καταφέρει το AKP να έχει μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments