Πολιτική

Σκέρτσος: Ταφόπλακα στα ευφάνταστα σενάρια περί… αποστασίας

Σκέρτσος: Ταφόπλακα στα ευφάνταστα σενάρια περί… αποστασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο υπουργός υπογράμμισε την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να στηριχτεί μόνον στις ψήφους των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.

Ταφόπλακα στα ευφάνταστα, μάλλον τραγελαφικά και σίγουρα ευφάνταστα σχέδια περί αποστασίας που, δήθεν, υποκινείται από τον πρωθυπουργό και το στενό, προσωπικό και κομματικό, περιβάλλον βάζει η σημερινή τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου.

Ο υπουργός υπογράμμισε την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να στηριχτεί μόνον στις ψήφους των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.

Η σχετική φιλολογία είχε τροφοδοτηθεί για αρκετά μακρύ χρονικό διάστημα από βουλευτές, στελέχη, έντυπα που πρόσκεινται στον Σύριζα και – βέβαια – από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, αυτοθυματοποιούμενος, είχε μιλήσει για κυβερνήσεις κουρελούδες και για κλοπή βουλευτών από άλλα κόμματα πέραν της ΝΔ.

Η συζήτηση κλείνει με την παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας, ο οποίος τόνισε πριν από λίγο ότι «η θέση της κυβέρνησης είναι ότι επιδιώκουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, αυτοδύναμη ΝΔ. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερό χέρι στο τιμόνι».

«Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα στηριχθεί αποκλειστικά στις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ. Από εκεί και πέρα όπως σας είπα ο ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη και ο κ. Ανδρουλάκης συγκεκριμένα έχει θέσει κάποιες πολύ αυστηρές κόκκινες γραμμές που απαγορεύουν την συνεργασία και τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό τον ίδιο. Υπάρχει όμως ένας κόσμος που πιστεύει και που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ  που θέλει να δει ευρύτερες συναινέσεις. Εμείς απευθυνόμαστε σε αυτό τον κόσμο που διαχρονικά έχει σταθεί με την Ελλάδα της δημοκρατίας, της Ευρώπης και της προόδου» είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ‘Ακης Σκέρτσος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι επιδιώκουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, αυτοδύναμη ΝΔ. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερό χέρι στο τιμόνι» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για την ευθύνη της κ. Βλάχου υπογράμμισε ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης. «Νομίζω ότι έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις δημόσια ως προς τις διατυπώσεις και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης» είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments