Πολιτική

Άδωνις: Στείρο αντιμητσοτακισμό κάνει ο Ανδρουλάκης

Άδωνις: Στείρο αντιμητσοτακισμό κάνει ο Ανδρουλάκης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στα κεντρικά ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας τοποθετήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στα κεντρικά ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας τοποθετήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Σε σχέση με πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο Άδωνις τόνισε: «Εμείς στην Νέα Δημοκρατία δεν κόβουμε κάθε γέφυρα με το ΠΑΣΟΚ.Η βασική προβληματική θέση του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ότι δεν θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ. Έχουμε συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ. Έχω φίλους που είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Όμως ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει επιλέξει έναν στείρο αντιμητσοτακισμό.

Ο κ. Σκέρτσος ήταν στο ΠΑΣΟΚ, συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Και όμως είναι στην ΝΔ σήμερα. Άρα, εμείς δεν έχουμε τέτοια ζητήματα, τα οποία να μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά.

Είναι απολύτως προφανές πως τις γέφυρες τις έκοψε ο Ανδρουλάκης προς τον Μητσοτάκη, όχι ο Μητσοτάκης προς τον Ανδρουλάκη. Εσείς βρίσκετε λογικό ο αρχηγός του τρίτου κόμματος να μην έχει δει τον πρωθυπουργό εδώ και δύο χρόνια;

Σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές και την αυτοδυναμία, ο Άδωνις ανέφερε: «Δεν σχολιάζω δεύτερες εκλογές, γιατί την Κυριακή έχουμε εκλογές, έχουμε κάλπη. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι εκλογές είναι την Κυριακή. Άρα, δεν σχολιάζω ενδεχόμενα σχετικά με δεύτερη κάλπη κ. λπ.

Δεν είναι ωραίο όταν μπροστά μας έχουμε εκλογές να συζητάμε για κάποιες θεωρητικές επόμενες εκλογές.

Για την Κυριακή πιστεύω ότι θα έχει μεγάλη νίκη η ΝΔ. Δεν μπαίνουμε σε καμία περίπτωση στην κουβέντα περί συγκυβερνήσεως με άλλον πρωθυπουργό. Ο Ν. Ανδρουλάκης θέτει έναν όρο που δεν συζητάμε.

Το 2024, αρχίζει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Για να γίνει αυτή η αναθεώρηση, χρειαζόμαστε 180 έδρες. Εάν γίνει συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ την πρώτη Κυριακή, αυτό θα είναι ένα άθροισμα 150 συν κάτι εδρών. Δεν θα μπορούμε συνεπώς να προωθήσουμε τις μεγάλες τομές, όπως είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16, αφού η αριστερά καταψηφίζει. Συνεπώς, θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να μην περιμένουμε στην περίπτωση αυτή 30 ημέρες για να πάρουμε το μπόνους και να έχουμε μια περισσότερο άνετη πλειοψηφία. Αν με το ΠΑΣΟΚ έχουμε 180, θα μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα».

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα των επισυνδέσεων της ΕΥΠ, ο Α. Γεωργιάδης τόνισε ότι «οι μυστικές υπηρεσίες λέγονται μυστικές, γιατί δεν μπορεί ο καθένας μας να ρωτάει τι κάνουν. Οι μυστικές υπηρεσίες ελέγχονται θεσμικά, από τον εισαγγελέα που τις παρακολουθεί ή από την επιτροπή ασφάλειας και διαφάνειας της Βουλής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είχε καμία γνώση για το εάν παρακολουθούσε ή για το ποιους παρακολουθούσε η ΕΥΠ, ούτε αν παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη. ούτε αν παρακολουθούσε τον Φλώρο, τον Χατζιδάκη ή οποιονδήποτε άλλον, διότι δεν είναι δική του δουλειά. Για τον κ. Ανδρουλάκη έμαθα ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Και η δική μου η θέση είναι ότι δεν μπορεί ο καθένας να γνωρίζει τι κάνει και τι δεν κάνει η ΕΥΠ. Και αν κάποιος έχει αμφιβολίες, χρησιμοποιεί τη νόμιμη οδό, την Δικαιοσύνη.

Τέλος, σε σχέση με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της EUROSTAT, ο Άδωνις είπε: «Επί δύο χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας μού έκανε μπούλινγκ και με αποκαλούσε υπουργό υπανάπτυξης. Χθες όμως η ΕUROSTAT ανακοίνωσε τους ρυθμούς ανάπτυξης επί Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ και τους ρυθμούς ανάπτυξης επί των ημερών μου. Επί Τσίπρα, οι επενδύσεις ανέβαιναν κατά 0,60%. Επί Μητσοτάκη, ανέβαιναν κατά 7,65%, με δεκατρείς φορές υψηλότερο ρυθμό. Αν εγώ είμαι λοιπόν υπουργός υπανάπτυξης όπως με αποκαλούσε ο Τσίπρας, ο κ. Σταθάκης, προκάτοχός μου επί ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τι είναι;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments