Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο Ανδρουλάκης κάνει μονομέτωπο αγώνα εναντίον μου

Μητσοτάκης: Ο Ανδρουλάκης κάνει μονομέτωπο αγώνα εναντίον μου

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Μητσοτάκης: «Αρνούνται να ρισκάρουν όσα κατέκτησαν και να γίνουν παρακολούθημα εκείνου που μέχρι χθες ήταν ο αντίπαλός τους. Όπως ξέρουν και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ ότι μαζί ενωθήκαμε με κάποιους από αυτούς στο μεγάλο ρεύμα που πριν από τέσσερα χρόνια γύρισε σελίδα στη χώρα»

Την πεποίθησή του ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν διεξάγει διμέτωπο αλλά μονομέτωπο αγώνα εναντίον του διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες βράδυ στο Ηράκλειο. Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έχει επιλέξει τη ρήξη με την ΝΔ και τον πρωθυπουργό προσωπικά και συμπορεύεται κατ’ ουσίαν με τον Σύριζα, σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην στάση που τηρεί ο κ. Ανδρουλάκης στο ζήτημα του πρωθυπουργού, τονίζοντας στους πολίτες του Ηρακλείου ότι «ο κ. Ανδρουλάκης, δεν θέλει, λέει, για Πρωθυπουργό εκείνον που θα ψηφίσουν οι πολίτες αλλά κάποιον «άγνωστο Χ». Δεν μας τον αποκαλύπτει. Ο ίδιος τον ξέρει αλλά δεν μας τον λέει. Λυπάμαι, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης κοιτάζει στο παρελθόν και έχει καταλήξει να κάνει έναν μονομέτωπο αγώνα εναντίον μου. Και ακριβώς εκεί είναι που συναντιέται με τον κ. Τσίπρα».

Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν ακολουθούν τις επιλογές του κ. Νίκου Ανδρουλάκη. «Λυπάμαι, αλλά η σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύω ότι είναι ο δρόμος που θέλουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Γιατί εκείνοι ξέρουν καλά ότι μαζί -μπορεί να ήμασταν σε διαφορετικά κόμματα- αλλά μαζί αντισταθήκαμε στο λαϊκισμό. Μαζί κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη, μαζί πολεμήσαμε το λαϊκισμό «της πάνω και της κάτω πλατείας», μαζί καταγγείλαμε τη σκευωρία της Novartis, μαζί δικαιωθήκαμε. Και απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, κακά τα ψέματα, ξέρουν ότι σήμερα ζούμε καλύτερα από το 2019. Ακόμα και αν εμείς βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και αυτοί το βλέπουν μισοάδειο, πάντως δεν το βλέπουν άδειο και σπασμένο όπως τους λέει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Οι ψηφοφόροι αυτοί, συνέχισε ο πρωθυπουργός, «αρνούνται να ρισκάρουν όσα κατέκτησαν και να γίνουν παρακολούθημα εκείνου που μέχρι χθες ήταν ο αντίπαλός τους. Όπως ξέρουν και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ ότι μαζί ενωθήκαμε με κάποιους από αυτούς στο μεγάλο ρεύμα που πριν από τέσσερα χρόνια γύρισε σελίδα στη χώρα. Προβληματίζονται όταν βλέπουν ότι με την ψήφο τους μπορεί -δεν θα γίνει, αλλά μπορεί, μαθηματικά υπάρχει το ενδεχόμενο- να επιστρέψουν από το παράθυρο ο κ. Τσίπρας και η παρέα του. Και γι’ αυτό και θα το σκεφτούν δύο και τρεις φορές. Η θέση τους δεν είναι με τον τυχοδιωκτισμό, αλλά με τον υπεύθυνο πατριωτισμό και τον δημιουργικό εκσυγχρονισμό. Αυτόν που εκφράζει η πλατιά προοδευτική και πατριωτική κοίτη της Νέας Δημοκρατίας».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης κατέληξε ότι, με αυτόν τον τρόπο, στήνεται απέναντι στην ΝΔ μια Βαβέλ από διαφορετικές δυνάμεις και φωνές, που μπορεί να οδηγήσει την Χώρα στις χειρότερες δυνατές επιλογές. «Ειλικρινά, φίλες και φίλοι, δεν μπορώ να παρακολουθήσω εύκολα αυτή την επικίνδυνη Βαβέλ που υπάρχει απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Ένα πράγμα ξέρω όμως, ένα πράγμα μπορώ να διακρίνω: τον γκρεμό στον οποίο μπορεί να μας οδηγήσει. Και επιμένω σε αυτό», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments