Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Η ΝΔ γύρω στο 38%

Δημοσκόπηση Alco: Η ΝΔ γύρω στο 38%

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σαφές προβάδισμα για την Νέα Δημοκρατία καταγράφει η δημοσκόπηση της Alco, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Σαφές προβάδισμα για την Νέα Δημοκρατία καταγράφει η δημοσκόπηση της Alco, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Η ΝΔ φθάνει στην εκτίμηση ψήφου έως το 38,7%.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 32,7%, ενώ ο Σύριζα περιορίζεται στο ισχνό 26%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 8,3%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Ελληνική Λύση με 3,7% και το Μέρα 25 με 3,3%. Με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα, η Βουλή θα είναι εξακομματική, με την Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου και το Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη να επιτυγχάνουν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία κατορθώνει υψηλές καταγραφές, που την φέρνουν να ξεπερνάει ακόμη και το 38%, στοιχείο που υποδηλώνει ότι το πλαίσιο της πολιτικής δυναμικής καθορίζεται κυρίως από την κυβερνώσα παράταξη εν όψει των εκλογών της Κυριακής.

Πιο ειδικά, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό από 34,7% μέχρι 38,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ από 27,3% έως 31,3%, με την αξιωματική αντιπολίτευση να επιτυγχάνει στην καλύτερη περίπτωση την διατήρηση των δυνάμεών της σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση του 2019.

Έπονται το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει από 7,8% έως 9,8%, το ΚΚΕ από 5,9% έως 7,9%, η Ελληνική Λύση από 2,7% έως 4,5% και το ΜέΡΑ25 από 2,6% έως 4,4%.

Με βάση τα δημοσκοπικά πορίσματα, οι εκλογικές συσπειρώσεις τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύονται, καθώς αμφότερες φτάνουν στο 77%.

Παράλλη Ακόμη, η θετική πορεία την Χώρας μπορεί να εξασφαλιστεί από κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το 36% των ερωτηθέντων.  Το 23% απάντησε το ίδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 36% απάντησε «καμία από τις δύο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments