Μητσοτάκης: Το άρθρο 16 θα αλλάξει
Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου
Τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για την δημιουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».
Συγκεκριμένα, εν όψει του επόμενου έτους, που θα είναι χρονιά αναθεώρησης του Συντάγματος, το κυβερνών κόμμα θέτει ως στόχο την τροποποίηση του άρθρου 16. Με την αναθεώρηση του συνταγματικού κειμένου θα καταστεί νομικά δυνατή η δημιουργία μη κρατικών, τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και η Ελλάδα θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου, όπως ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, αφού «θα έχουμε και στη χώρα μας μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, έτσι ώστε και να μην φεύγουν δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά και να πηγαίνουν στο εξωτερικό, και η Ελλάδα να μπορεί να γίνει κέντρο παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών, όπως ακριβώς το έκανε η Κύπρος».
«Έχουμε πει πολλές φορές ότι εμείς είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες και ότι το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ένας χώρος γνώσης, να είναι ανοιχτό στον κόσμο, να συνδέεται επιτέλους με την αγορά εργασίας και να επιβραβεύει αυτούς οι οποίο δουλεύουν σκληρά και αναζητούν ένα πτυχίο το οποίο πραγματικά θα έχει αντίκρισμα την επόμενη μέρα», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Συμμαχική κυβέρνηση: Συνταγή απόλυτης αστάθειας
«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι εάν οι αριθμοί βγαίνουν θα επιχειρήσουν να κάνουν μια κυβέρνηση μειοψηφίας, ηττημένων, ανοχής, όπως μπορεί να το φανταστεί κανείς. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επιχειρήσουν να το κάνουν» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε πως «υπάρχει ένας τρόπος μόνο να κλείσει κάθε χαραμάδα για μία τέτοια πολιτική τερατογένεση και αυτός δεν είναι άλλος από το να είναι η Νέα Δημοκρατία πολύ ισχυρή το βράδυ των εκλογών και να μην υπάρχει καμία αμφιβολία στον ελληνικό λαό για το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία».
«Όλα αυτά νομίζω ότι μας υποχρεώνουν να ξαναθέσουμε το «στοίχημα» των εκλογών, όχι μόνο στη λογική του αν η χώρα θα πάει μπροστά ή να θα πάει πίσω, αλλά αν θα έχουμε σταθερότητα ή ένα χάος και έναν αχταρμά από την άλλη πλευρά», ανέφερε εν συνεχεία παρατηρώντας πως όλα αυτά «παραπέμπουν στην απόλυτη σύγχυση των αντιπάλων μας οι οποίοι – προφανώς βλέποντας ότι χάνουν – κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κρατηθούν οι ίδιοι στην καρέκλα τους ή να διεκδικήσουν με κάποιο τρόπο – ο οποίος είναι βαθιά εξωθεσμικός – την επιστροφή τους στην εξουσία».
Όπως είπε, «θεωρώ ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας, ειδικά μία κυβέρνηση συνεργασίας η οποία θα είχε ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αυτή κι αν θα ήταν συνταγή για την απόλυτη αστάθεια, για την παραλυσία. Πόσω μάλλον όταν θα μιλούσαμε για δύο κόμματα – αναφέρομαι στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ- που είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε τελείως διαφορετικές ατζέντες».
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ειλικρινή απορία του πως «αυτή η κυβέρνηση ειδικού σκοπού, όπως τη φαντάζονται, ούτε πώς θα συγκροτηθεί, ούτε πώς θα σταθεί στη Βουλή, ούτε τι ακριβώς θα κάνει από τη στιγμή που η υπόθεση των υποκλοπών», υπενθυμίζοντας ότι το θέμα είναι στη Δικαιοσύνη.
Διερωτώμενος ποιος ο λόγος «να μπει η χώρα σε μία απίστευτη περιπέτεια αστάθειας μόνο και μόνο για να συναντηθούν κάπου ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ανδρουλάκης;» απάντησε ότι: «Το κοινό τους μένος απέναντί μου, και απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, διότι τίποτα άλλο δεν τους ενώνει, δεν τους κρατάει τόσο στέρεα στην ίδια γραμμή της σύμπλευσης από την επιθυμία τους να μην είμαι εγώ Πρωθυπουργός και να μην είναι η Νέα Δημοκρατία στη διακυβέρνηση του τόπου», σημειώνοντας ότι «αυτό δεν συνιστά εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας