Πολιτική

Μητσοτάκης: Το προνόμιο του προοδευτισμού δεν ανήκει μόνο στην Αριστερά

Μητσοτάκης: Το προνόμιο του προοδευτισμού δεν ανήκει μόνο στην  Αριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Μητσοτάκης: «Ο Δ. Σαββόπουλος λοιδορήθηκε από ΣΥΡΙΖΑ και τρολς, ντροπή»

Σε αμφισβήτηση του μονοπωλίου του προοδευτισμού από την Αριστερά προέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον θερμό χαιρετισμό που απηύθυνε χθες στους πολίτες της Καβάλας. Αφορμή για την τοποθέτηση αυτή του πρωθυπουργού στάθηκε η άθλια επίθεση, που δέχεται, τις τελευταίες ημέρες, ο σπουδαίος τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή εκφράστηκε θετικά για το πρόσωπο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Για στοχοποίηση και λοιδορία κάνει λόγο ο Κυρ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις επιθέσεις κατά του κορυφαίου τραγουδοποιού μας, και μιλά για την «ντροπή», που θα πρέπει να αισθανθούν τα στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης για τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν.

«Λοιδορήθηκε και στοχοποιήθηκε με απόλυτα συστηματικό τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τα τρολ τους. Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Είναι το μόνο το οποίο μπορώ να πω για ένα κόμμα που, όταν άλλοι καλλιτέχνες εκφράζουν την άποψή τους υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, είναι καλοί, αλλά όταν οποιοσδήποτε άλλος λέει «ξέρετε ρε παιδιά, το προνόμιο του προοδευτισμού δεν ανήκει μόνο στην Αριστερά, υπάρχουν και άλλες παρατάξεις που έχουν υπηρετήσει την πατρίδα, εδώ, σε αυτόν τον τόπο, και που μπορεί σε αυτή τη συγκυρία να είναι καλύτερες για το μέλλον της πατρίδας μας», έρχονται τώρα όλοι αυτοί και τους στοχοποιούν και τους λοιδορούν», τονίζει ο πρωθυπουργός από την Καβάλα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης υπενθύμισε την πολιτική καταγωγή του καλλιτέχνη και την δημοκρατική αντιδιδακτορική δράση του, λέγοντας ότι «ο Διονύσης Σαββόπουλος, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, έκανε μία πολιτική δήλωση. Είναι ένας άνθρωπος που δεν προέρχεται από τον δικό μας χώρο, δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του. Άνθρωπος ο οποίος βρέθηκε απέναντι στη Χούντα, με αντιδικτατορικές περγαμηνές, και είπε την άποψή του. Η άποψή του ήταν ότι η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση και αυτή μπορεί να την εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία».

Πρωθυπουργός… kinder – έκπληξη

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια ανατομία της δομής της προοδευτικής διακυβέρνησης, για την οποία αγωνίζεται ο επικεφαλής του Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας. Ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πρωθυπουργό άγνωστο Χ – kinder έκπληξη», αναφερόμενος στις θολές και ασαφείς διατυπώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ σε αυτό το κυβερνητικό θέατρο του παράλογου ο Γιάνης Βαρουφάκης θα ασκεί τα υπουργικά καθήκοντά του και θα απεργάζεται την μετάβαση στο σχέδιο «Δήμητρα» και την έξοδο από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

«Ο κ. Ανδρουλάκης θέλει για Πρωθυπουργό κάποιον «άγνωστο Χ» – kinder έκπληξη- τον οποίο θα «βγάλει από το καπέλο», τον οποίο ο ίδιος ξέρει αλλά δεν μας τον λέει. Θα μας τον πει μετά τις εκλογές», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συμπλήρωσε πως «κάπου σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου καραδοκεί και ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος λέει, “είμαι και εγώ εδώ για να πάρω τα ευρώ σας να τα κάνω ‘Δήμητρες’”. Τους λέμε: ευχαριστούμε πάρα πολύ, δεν θα πάρουμε. Σας είδαμε, σας δοκιμάσαμε, σας ξέρουμε. Δεν θέλουμε να οδηγήσουμε τον τόπο δεύτερη φορά στη συμφορά», επισήμανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments