Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Μειώνονται οι πιθανότητες να βγει απευθείας στα Play-Off του Europa League

ΠΑΟΚ: Μειώνονται οι πιθανότητες να βγει απευθείας στα Play-Off του Europa League

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Με την ολοκλήρωση των ημιτελικών του Europa και του Conference League, φαίνεται πως για τον ΠΑΟΚ μειώνονται οι πιθανότητες να βγει απευθείας στα Play-Off του Europa League

Με την ολοκλήρωση των ημιτελικών του Europa και του Conference League, φαίνεται πως για τον ΠΑΟΚ μειώνονται οι πιθανότητες να βγει απευθείας στα Play-Off του Europa League, γλιτώνοντας έναν προκριματικό γύρο. Έτσι, οι «ασπρόμαυροι» θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους σε όμιλο. Αν αποκλειστούν από τα Play-Off του Europa League, θα μπουν κατευθείαν στους ομίλους του Conference.

Συγκεκριμένα, ο αποκλεισμός της Γιουβέντους από την Σεβίλλη, αφήνει στον Δικέφαλο του Βορρά μόνο δυο σενάρια ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό.

  1. Κατάκτηση του Europa League από την Ρόμα, η οποία παράλληλα θα πρέπει να τερματίσει -στο ιταλικό πρωτάθλημα- σε θέση που οδηγεί στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.
  2. Κατάκτηση του Conference League από την Φιορεντίνα, η οποία παράλληλα θα πρέπει να κατακτήσει και το Κύπελλο Ιταλίας, εκεί όπου αντιμετωπίζει την Ίντερ στον τελικό

Επομένως, ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει τους Ιταλούς και μόνο! Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να «σηκώσει» το Europa League η πολυνίκης του θεσμού, Σεβίλλη, καθώς οι Ισπανοί δεν έχουν άλλο τρόπο για να βγουν στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Και όλα αυτά, αφού κάηκε το χαρτί της Γιουβέντους. Η πρώτη ομάδα που υποστήριζε ο ΠΑΟΚ, με δεδομένο πως η «Μεγάλη Κυρία» έχει σχεδόν εξασφαλισμένη την έξοδο στο Champions League από το πρωτάθλημα της και αν κέρδιζε το Europa League θα άνοιγε τον δρόμο για τον ΠΑΟΚ.

Να σημειώσουμε πως η Ρόμα του Μουρίνιο βρίσκεται -τη δεδομένη χρονική στιγμή- στο -2 από τη Μίλαν και την έξοδο στο Europa League, ούσα 6η στην βαθμολογία. Παράλληλα, όλα τα ενδεχόμενα που καταγράφονται παραπάνω, έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments