Πολιτική

Άδωνις: «Πέντε φορές ο Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι είναι θέση ΣΥΡΙΖΑ η επαναφορά του νόμου»

Άδωνις: «Πέντε φορές ο Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι είναι θέση ΣΥΡΙΖΑ  η επαναφορά του νόμου»
Άδωνις: Τον ρώτησα πέντε φορές εάν είναι θέση προσωπική του ή θέση του Σύριζα. Τον ρώτησα πέντε φορές και μου έδωσε την ίδια απάντηση και τις πέντε φορές. «Είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ», μού απάντησε

Θέση του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά και όχι αυστηρά του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου η επαναφορά του λεγόμενου νόμου Κατρούγκαλου, όπως υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο κ. Άρη Πορτοσάλτε. «Πέντε φορές τον ρώτησα», είπε ο Ά. Γεωργιάδης, «αν η επαναφορά είναι θέση προσωπική του ή του ΣΥΡΙΖΑ και μου απάντησε ότι είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος, ως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, είχε επιβάλει κατά το διάστημα 2015 – 2019 κρατήσεις 20% υπέρ του ΕΦΚΑ και 100% προκαταβολή φόρου. Έτσι θεωρείται ότι εκφράζεται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ μια σταθερή, διαχρονική αποστροφή απέναντι στον κόσμο των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι κινούνται στα 2 εκατομμύρια.

Αναλυτικότερα, ο Άδωνις δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky. Αφορά άμεσα 2 εκατομμύρια Έλληνες.Ήμουν προσκεκλημένους του δημοσιογράφου κ. Ξενάκη, στην εκπομπή του. Ήμουν μαζί με τον κ. Κατρούγκαλο. Όση ώρα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε, εγώ σκεφτόμουν τον περίφημο Νόμο Κατρούγκαλο, ο οποίος αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Σκεπτόμουν ότι από 700 ευρώ το δίμηνο έφτασα να πληρώνω 1400 ευρώ ΕΦΚΑ λόγω του νόμου Κατρούγκαλου. Κράτησα σημειώσεις, σκέφθηκα και τον ρώτησα:

«Αισάνεσθε τύψεις που σε ανθρώπους σαν εμένα τους βάλατε να πληρώνουν 1400 ευρώ τον μήνα ΕΦΚΑ; Και απαντά ο κ. Κατρούγκαλος: «Όχι δεν αισθάνομαι τύψεις, καλά κάναμε και αυξήσαμε τότε τις εισφορές». Η λογική αυτού του νόμου παραπέμπει σε ένα θέμα καθαρά ταξικό. Να πληρώνουν όλοι το ίδιο. Τον ρώτησα εάν θα επανέφερε την ίδια ρύθμιση και μου απάντησε «ναι, βέβαια».

Τον ρώτησα πέντε φορές εάν είναι θέση προσωπική του ή θέση του Σύριζα. Τον ρώτησα πέντε φορές και μου έδωσε την ίδια απάντηση και τις πέντε φορές. «Είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ», μού απάντησε»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments