Πολιτική

Handelsblatt: Έτσι θέλει ο Μητσοτάκης να κερδίσει τις εκλογές

Handelsblatt: Έτσι θέλει ο Μητσοτάκης να κερδίσει τις εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Αφιέρωμα στις ελληνικές εκλογές φιλοξενεί η εφημερίδα Handelsblatt

Αφιέρωμα στις ελληνικές εκλογές φιλοξενεί η εφημερίδα Handelsblatt στο σημερινό φύλλο της. Νικητής των μεθαυριανών εκλογών πρέπει να θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με την κορυφαία γερμανική εφημερίδα, αν και η απόλυτη πλειοψηφία δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται μεθαύριο.

Με βάση την προσέγγιση των συντακτών, «ο συντηρητικός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές. Όμως τα εμπόδια είναι υψηλά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σπάνια αυτές τις μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου, την επίσημη κατοικία του αρχηγού της ελληνικής κυβέρνησης στην οδό Ηρώδου Αττικού, στην Αθήνα. Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχή περιοδεία, μεταξύ της Μακεδονίας στα βόρεια και της Κρήτης στα νότια της Ελλάδας. Ο Μητσοτάκης πραγματοποιεί πολλές συγκεντρώσεις καθημερινά.

Στις 21 Μαΐου οι Έλληνες θα εκλέξουν νέο κοινοβούλιο. Ο Μητσοτάκης κυβερνά με τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία (ΝΔ), της οποίας ηγείται, για τέσσερα  χρόνια. Την ερχόμενη Κυριακή ο 55χρονος πολιτικός αναζητεί νέα εντολή για μία δεύτερη θητεία.

Και στις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η ΝΔ βρίσκεται από έξι έως επτά ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης Σύριζα, τη «Συμμαχία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς». Όμως είναι απίθανο ο Μητσοτάκης να πετύχει τον εκλογικό του στόχο -την απόλυτη πλειοψηφία στο επόμενο κοινοβούλιο- την Κυριακή, αλλά αναμένεται να έρθει η ΝΔ πρώτο κόμμα, στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments