Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί την μεσαία τάξη

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί την μεσαία τάξη

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Προσπάθεια στοχοποίησης της μεσαίας τάξης εντοπίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις τοποθετήσεις Κατρούγκαλου για επαναφορά των ασφαλιστικών εισφορών στα υψηλά επίπεδα της περιόδου Σύριζα

Προσπάθεια στοχοποίησης της μεσαίας τάξης εντοπίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις τοποθετήσεις Κατρούγκαλου για επαναφορά των ασφαλιστικών εισφορών στα υψηλά επίπεδα της περιόδου Σύριζα. «Εγώ είχα μιλήσει για κρυφή ατζέντα και να που όλα αποκαλύπτονται. Καλώ τους ελεύθερους επαγγελματίες να ψηφίσουν για να διατηρηθεί το ίδιο σύστημα εισφορών», τόνισε σήμερα το πρωίν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Σκάι.

Πιο συγκεκριμένα,  ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε κρυφή κυβερνητική ατζέντα του Σύριζα, η οποία αποσκοπεί στην υπερφορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης.

«Εγώ είχα μιλήσει πολύ πριν από τις δηλώσεις του  κ. Κατρούγκαλου, για κρυφή ατζέντα υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Θα έλεγα στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι μας ακούν σήμερα και που μπορεί να σκέφτονται ενδεχομένως να μην ψηφίσουν, να σηκωθούν από τον καναπέ να πάνε να ψηφίσουν αν θέλουν πραγματικά να διατηρηθεί το ίδιο ασφαλιστικό σύστημα με τις ίδιες εισφορές που υπάρχει σήμερα. Διότι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όχι μόνο αυτοί που δήλωναν πολύ υψηλά εισοδήματα, πόσο μεγαλύτερη ήταν η επιβάρυνση την οποία έπρεπε να καταβάλλουν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, επί νόμου Κατρούγκαλου και πόσο χαμηλότερη είναι σήμερα».

Για τον πρόεδρο της ΝΔ, υπάρχει μια σαφής ιδεολογική διάσταση στο ζήτημα, αφού, ιδεολογικά, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται συνεπή στην στοχοποίηση της μεσαίας τάξης, συνέχισε και σημείωσε ότι αποτελεί στόχο του να μειωθούν περαιτέρω οι ανισότητες, αλλά αυτές μπορούν να λυθούν με την ανάπτυξη της οικονομίας, την ενίσχυση μισθών και μέτρα με εισοδηματικά κριτήρια. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης χωρίς να επιβαρύνει τους πολίτες.

Απαντώντας, ακόμη, σε ερώτηση σχετικά με την δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι δεν υπάρχει σαν σκέψη για αυτό που είπε ο κ. Κατρούγκαλος και ότι θα φορολογηθούν τα μεγάλα εισοδήματα αν ξαναγίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «αυτό το έχουμε ξανακούσει. Και το 2015 αυτά έλεγαν και δεν πείραξαν τα μεγάλα πορτοφόλια. Τσάκισαν τους πάντες και πρωτίστως τη μεσαία τάξη. Τα ίδια θα κάνουν και τώρα».

«Δεν έχω καμία αμφιβολία. Στο κομμάτι αυτό, θα σας έλεγα, είναι πάρα πολύ ιδεολογικά συνεπή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και στη στοχοποίηση της μεσαίας τάξης για τη «μείωση των ανισοτήτων», πάλι θα δώσουν πολύ μεγάλη έμφας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments