Πολιτική

Μητσοτάκης: Πολιτισμικό χάος μάς χωρίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Πολιτισμικό χάος μάς χωρίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Για πολιτισμική απόσταση που διαρκώς και περισσότερο αυξάνεται ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον Σύριζα μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Για πολιτισμική απόσταση που διαρκώς και περισσότερο αυξάνεται ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον Σύριζα μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στους δημοσιογράφους κ. κ. Δ. Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Ο Σύριζα πολώνει διαρκώς το προεκλογικό πολιτικό κλίμα, ακολουθώντας πρακτικές του αυριανισμού και εξαπολύοντας άθλιες φραστικές επιθέσεις εναντίον καλλιτεχνών, επειδή αυτοί τόλμησαν να… διαφωνήσουν με τον Σύριζα.

Συγκεκριμένα, το σημερινό επίπεδο των συκοφαντικών επιθέσεων θυμίζει τα εμπρηστικά δημοσιεύματα της «Αυριανής» κατά εκπροσώπων του καλλιτεχνικού κόσμου, όπως συνέβη για παράδειγμα με την περίπτωση του Μάνου Χατζηδάκι.

«Εμείς είμαστε υπέρμαχοι της ελεύθερης άποψης κι όταν πάρα πολλοί καλλιτέχνες συντάχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ εμείς δεν είπαμε τίποτα, δικαίωμά τους», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε την συγγένεια μεταξύ αυριανισμού και πολακισμού.

«Ο  Μάνος Χατζηδάκις, ο οποίος κι αυτός είχε στοχοποιηθεί πάρα πολύ τότε από τον Αυριανισμό, που ουσιαστικά ήταν ο πρόγονος του σημερινού πολακισμού, είχε πει «ψηφίζω Νέα Δημοκρατία γιατί είναι το μόνο κόμμα το οποίο μου επιτρέπει να το βρίζω», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στην τρέχουσα συγκυρία η πολιτισμική απόσταση με τον Σύριζα διευρύνεται με την πρόσφατη επίθεση στο πρόσωπο του τραγουδοποιού Διονύση Σαββόπουλου.

«Αυτό το οποίο έγινε με τον Διονύση Σαββόπουλο ήταν πραγματικά αδιανόητο. Και τώρα όταν μπαίνει στη ζυγαριά από τη μία ο Σαββόπουλος και από την άλλη ο Πολάκης, δε νομίζω ότι υπάρχει και θέμα επιλογής», τόνισε εμφατικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισήμανε ότι πίσω από τις επιθέσεις αυτές δεσπόζει η πολιτική κουλτούρα της τοξικότητας, των κίτρινων επιθέσεων και του πολιτικού μανιχαισμού.

«Αυτό (…) αναδεικνύει και μία ολόκληρη πολιτική φιλοσοφία τοξικότητας, η οποία λέει ότι μόνο εμείς είμαστε οι καλοί, μόνο εμείς έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα και όποιος πηγαίνει κόντρα σε αυτά τα οποία εμείς πιστεύουμε είναι διεφθαρμένος, σάπιος, όλα αυτά τα οποία είπαν για έναν άνθρωπο που στο κάτω-κάτω έχει φάει ξύλο από τη Χούντα. Δεν ανήκε ποτέ στον δικό μας πολιτικό χώρο, αλλά είναι σήμερα όχι απλά ένα σημείο αναφοράς στον σύγχρονο πολιτισμό, δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ περισσότερο για τον Διονύση Σαββόπουλο», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήρε την «ευγένεια και την ευπρέπεια» του Διονύση Σαββόπουλο, που «είπε την άποψή του, επιχειρηματολογώντας και στοχοποιήθηκε με αυτό το χυδαίο τρόπο».

Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, .όμως, υπήρξε στόχος αυτού του πολιτισμού της τοξικότητας λόγω των προσωπικών επιθέσεων, τις οποίες δέχθηκε η σύζυγός του, Μαρέβα Μητσοτάκη. 

«Η σύζυγός μου στοχοποιήθηκε, από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκα αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, με τρόπο χυδαίο. Λοιπόν, δεν τα ξεχνώ αυτά.  Δεν τα ξεχνώ και δε νομίζω ότι κανείς θα τα ξεχνούσε. Αλλά από εκεί και πέρα εγώ κοιτάω μπροστά. Αυτό είναι το δικό μου χρέος. Αλλά η απόσταση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη και μόνο μεγαλώνει, δεν μικραίνει», συμπέρανε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments