Πολιτική

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δημιουργήθηκε για να υλοποιηθεί

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δημιουργήθηκε για να υλοποιηθεί
'Αρθρο του Νίκου Χ. Παγώνη - Γραμματέα Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων Νέας Δημοκρατίας

To κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, στη βάση του οποίου ζητάει την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής και στις πιθανές δεύτερες εκλογές, έχει δύο καθοριστικές διαφορές από τα προγράμματα των άλλων κομμάτων.

Η πρώτη διαφορά έγκειται στο γεγονός πως είναι κοστολογημένο με ακρίβεια με τη μεθοδολογία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) στα 9 δισ. ευρώ για το σύνολο της επόμενης τετραετίας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που κινείται εντός των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας. Βάσει της μεθοδολογίας του ΓΛΚ το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 83 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας και προφανώς βρίσκεται εκτός δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν επέλεξε να «σηκώσει το γάντι» της πρότασης του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο debate να καταθέσουν όλοι τα προγράμματά τους στο ΓΛΚ προκειμένου να τα κοστολογήσει.

Η δεύτερη ειδοποιός διαφορά είναι πως η κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας την τελευταία τετραετία απέδειξε πως το κυβερνητικό της πρόγραμμα συντάχθηκε με σκοπό να υλοποιηθεί και όχι «απλώς» για να ικανοποιήσει κάθε πιθανό και απίθανο εκλογικό κοινό και να φέρει επιπλέον ψήφους. Αποτελεί κατάκτηση της κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας το γεγονός πως παρά τις διαδοχικές κρίσεις παγκόσμιου και εθνικού βεληνεκούς -πανδημία, Έβρος, ελληνοτουρκικά, πόλεμος στην Ουκρανία, κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα και ενεργειακή κρίση- υλοποίησε τις δεσμεύσεις που έλαβε έναντι του ελληνικού λαού το 2019 και παράλληλα στήριξε την κοινωνία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κρίσεις.

Οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν σε καθοριστικό βαθμό. Τα σύνορα της πατρίδας μας προστατεύθηκαν, ισχυρές συμμαχίες εδραιώθηκαν και η Άμυνα της χώρας ενισχύθηκε. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε στα 780 ευρώ, οι συντάξεις αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και μειώθηκαν 50 φόροι και εισφορές. Μεγάλες επενδύσεις ήρθαν και η οικονομία αναπτύχθηκε με δυναμισμό. Οι ληξιπρόθεσμες συντάξεις δόθηκαν και έγιναν πολλά και σημαντικά βήματα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας με αναπηρία. Μεγάλα και μικρότερα έργα υποδομών προχώρησαν ή ολοκληρώθηκαν και καταρτίστηκαν πλάνα ανάπτυξης για όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ήτοι περισσότερα από 5.800 έργα υποδομής σε όλη την περιφέρεια με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.

Εξωτερική πολιτική, Άμυνα, οικονομία, ψηφιακή μετάβαση, κοινωνική πολιτική. Σε όλους αυτούς τους τομείς, που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή και την καθημερινότητά μας, η Ελλάδα του 2023 έχει κάνει τεράστια βήματα μπροστά σε σχέση με την Ελλάδα του 2019. Τα θεμέλια έχουν μπει προκειμένου στην δεύτερη τετραετία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εφόσον οι πολίτες την εμπιστευτούν και πάλι και της δώσουν την αυτοδυναμία, η Ελλάδα να πετύχει το αναπτυξιακό και μεταρρυθμιστικό άλμα, στο οποίο στοχεύει μέσω του προγράμματός της η Νέα Δημοκρατία και το οποίο έχει απόλυτη ανάγκη η χώρα μετά τα 12 χρόνια οικονομικής κρίσης. Ένα άλμα που θα εξασφαλίσει άνοδο του βιοτικού επιπέδου όλων των Ελλήνων, περισσότερες, καλύτερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές. Σταθερά, ακόμη πιο τολμηρά, μόνο μπροστά.

Όπως όλα τα στελέχη της Παράταξης σε όλη την Ελλάδα έτσι και η Γραμματεία Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στην εκλογική μάχη, με δυναμική παρουσία σε όλη την Επικράτεια, από τα μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι τα νησιά μας και τον ακριτικό Έβρο, αλλά και με τις Οργανώσεις της στο εξωτερικό.

‘Αρθρο του Νίκου Χ. Παγώνη – Γραμματέα Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων Νέας Δημοκρατίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments