Διεθνή

Ουκρανία: Θετική η Ουάσινγκτον για αποστολή αερομαχητικών F-16

Ουκρανία: Θετική η Ουάσινγκτον για αποστολή αερομαχητικών F-16

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι Ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να σφυροκοπούν ανελέητα την Μπαχμούτ

Την ίδια ώρα οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να σφυροκοπούν την ουκρανική επικράτεια – Επίθεση με drones στο Κίεβο. Οι Ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να σφυροκοπούν ανελέητα την Μπαχμούτ, μια πόλη φάντασμα που πλέον ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τους μισθοφόρους της Βάγκνερ.

Στο Κίεβο η ουκρανική αεράμυνα κατάφερε να απωθήσει με επιτυχία μια ακόμη επιδρομή ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκάφων, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πολιτοφυλακής Σέρχι Πόπκο.

Οι Αρχές ανέφεραν ότι δεν υπήρξαν τραυματίες. Όμως κομμάτια από τα συντρίμμια των ρωσικών drones προκάλεσαν υλικές ζημιές σε τρεις περιφέρειες της Ουκρανικής πρωτεύουσας ενώ υπάρχουν αναφορές για ξέσπασμα μικρής πυρκαγιάς σε ταράτσα πολυκατοικίας.

Αυτή ήταν η 11η επιδρομή μέσα στον Μάιο, δήλωσε ο Σέρχι Πόπκο.

Την Παρασκευή οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα υποστηρίξουν το αίτημα της Ουκρανίας για την αποστολή αναβαθμισμένων αερομαχητικών, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών F-16.

Επιπλέον η Ουάσινγκτον έδειξε θετική και στο ζήτημα της εκπαίδευσης των ουκρανών πιλότων.

Παρόλα αυτά το αίτημα του Κιέβου θα πάρει αρκετό χρόνο μέχρι να εγκριθεί επίσημα από τους αμερικανούς.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την «ιστορική», όπως την χαρακτήρισε, απόφαση των ΗΠΑ να στηρίξουν τον διεθνή συνασπισμό που διάκειται ευνοϊκά στην παράδοση σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών στη χώρα του.

Η Δανία έδειξε επίσης πρόθυμη να εκπαιδεύσει τα ουκρανικά φτερά.

Το Κίεβο παραδέχεται ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια σχετικά με την παραλαβή σύγχρονων δυτικών αερομαχητικών αλλά αναγνωρίζει πως οι συζητήσεις κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

ΗΠΑ: Προς νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ύψους 375 εκατ. δολαρίων

Ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ύψους 375 εκατ. δολαρίων, αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν από τη Χιροσίμα όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο κορυφής της G7, σύμφωνα με κορυφαίο αμερικανό αξιωματούχο.

Κατά την ίδια πηγή, το πακέτο θα περιλαμβάνει συστήματα πυροβολικού, πυρομαχικά και εκτοξευτές πυραύλων HIMARS.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments