ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Γιώργος Τράπαλης
Data Analyst Good Affairs

Γιώργος Τράπαλης στο pagenews.gr: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Ο Γιώργος Τράπαλης Data Analyst Good Affairs μίλησε στο pagenews.gr για τις δημοσκοπήσεις και τις εθνικές εκλογές

Ο Γιώργος Τράπαλης Data Analyst Good Affairs μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου για τις δημοσκοπήσεις και τις εθνικές εκλογές.

Γιώργος Τράπαλης στο pagenews.gr: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Ο κ. Τράπαλης υπογράμμισε τα εξής: “Το 2000 που ήταν οι περίφημες οριακές που το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει για μια μονάδα τη ΝΔ τα αρχικά exit poll είχαν βγάλει ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΠΑΣΟΚ και λέγανε πως πέσαν έξω ενώ υπήρχαν ελάχιστες εταιρείες που πετύχαν το αποτέλεσμα. Όταν το εύρος των εταιρειών περιείχε και το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ το να πούμε ότι ο ένας προβλέπει το 43,2 και ο άλλος έλεγε το 44,5% δεν έχει καμία διαφορά στην τελική ανάγνωση απλά έτυχε για μια και μόνο φορά στην Ελλάδα η διαφορά των δύο κομμάτων να είναι τόσο μικρή έτσι ώστε ο καθένας να μπορούσε να σταθμίσει ελάχιστα διαφορετικά τα αποτελέσματα και να βγάλει διαφορετικό αποτέλεσμα. Φυσικά όπως είδαμε μετά από ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά από 1,5 ώρα όλοι συμφώνησαν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν σίγουρα ο νικητής των εκλογών.”

Γιώργος Τράπαλης στο pagenews.gr: Για τις εθνικές εκλογές 

Ο κ. Τράπαλης ανέφερε: “Αυτή τη στιγμή τα σχεδόν σίγουρα δεδομένα γιατί πάντα η κάλπη όπως έχουν πει και οι πιο παλιοί πολιτικοί είναι “γκαστρωμένη”, φαίνεται να μιλάμε για μια εξακομματική βουλή. Δεν φαίνεται να αμφισβητείτε η είσοδος έξι κομμάτων στη Βουλή, φαίνεται ότι υπάρχει μια δυναμική στο κόμμα της κ. Κωνσταντοπούλου αλλά δεν νομίζω να προλάβει να μπει στη Βουλή. Η σειρά των κομμάτων δεν αλλάζει, μόνο πιθανά το 5 και 6 δηλαδή Ελληνική Λύση και Μέρα25 παίζουν σε πάρα πολύ κοντινά ποσοστά. Μέχρι στιγμής φαίνεται πως η παρουσία του Κυριάκου Βελόπουλου στο debate παίρνει λίγο παραπάνω..” σημείωσε μεταξύ άλλων.