Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Τι ώρα θα μάθουμε νικητή και σταυρούς

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Τι ώρα θα μάθουμε νικητή και σταυρούς

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Φέτος για πρώτη φορά αναμένεται να γίνει μια προσπάθεια προκειμένου τα αποτελέσματα των εκλογών να γνωστοποιούνται με τρόπο... εξπρές, βάζοντας τέλος στην καθιερωμένη... αγρυπνία.

Φέτος για πρώτη φορά αναμένεται να γίνει μια προσπάθεια προκειμένου τα αποτελέσματα των εκλογών να γνωστοποιούνται με τρόπο… εξπρές, βάζοντας τέλος στην καθιερωμένη… αγρυπνία. Μάλιστα, όπως έχουν δηλώσει κατά διαστήματα από το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης -που όλο αυτό το διάστημα ασχολούνται πυρετωδώς με τον τρόπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων- στόχος είναι μέχρι τις 00:00 το βράδυ να ξέρουμε μέχρι και τους σταυρούς που έλαβε ο κάθε υποψήφιος.

Όπως προαναφέρθηκε οι κάλπες θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 19:00 το απόγευμα προκειμένου οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, καθώς η ψήφος στις εθνικές εκλογές είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με το νόμο.

Ωστόσο το ερώτημα που απασχολεί τους πολίτες είναι τι ώρα θα αρχίσουμε να έχουμε μια πρώτη εικόνα για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα θα υπάρξει μια ώρα αργότερα, κοντά στις 20:00. Στη «μάχη» για να «τρέξει» η διαδικασία θα ριχθούν 20.000 τάμπλετ που θα διανεμηθούν στα εκλογικά κέντρα με στόχο την ταχύτατη μετάδοση των αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στις 20:30 θα ανακοινωθεί η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος, που θα δείχνει τον νικητή των εκλογών, αλλά και το πώς θα διαμορφώνεται… χρωματικά ο εκλογικός χάρτης της χώρας.

Συγκεκριμένα, προχθές, το υπουργείο Εσωτερικών και η Singular Logic επισημοποίησαν ότι για πρώτη φορά, μετά τις 21:00, θα υπάρχει σαφής εικόνα για τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα. Όπως ανέφεραν κατά τη σχετική ενημέρωση στις 21:30 με 22:00 θα υπάρχει το συνολικό αποτέλεσμα για το 80% της επικράτειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments