Global News

FAZ: Πρόστιμο – ρεκόρ της Ε.Ε. στο Facebook

FAZ: Πρόστιμο – ρεκόρ της Ε.Ε. στο Facebook

Πηγή Φωτογραφίας: AppleWorldHellas

Το Facebook, μητρική εταιρεία της Meta, θα πληρώσει πρόστιμο 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για παραβίαση των κανόνων προστασίας δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο ρεκόρ ύψους περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία διαδικτύου Meta (Facebook) και όρισε προθεσμία για να σταματήσει τη μετάδοση δεδομένων χρηστών στις ΗΠΑ. Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές είχαν προηγουμένως καθορίσει ότι η εταιρεία δεν είχε προστατεύσει τις προσωπικές πληροφορίες από την πρόσβαση των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας. Οι συνεχείς μεταφορές δεδομένων του γίγαντα κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ δεν έχουν εξαλείψει τους «κινδύνους για τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες» ατόμων των οποίων τα δεδομένα μεταφέρθηκαν πέρα ​​από τον Ατλαντικό, σύμφωνα με απόφαση της Ιρλανδικής Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Η Meta (Facebook) σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της αποφάσεως.   Η Meta έλαβε περίοδο χάριτος πέντε μηνών για να «αναστείλει τυχόν μελλοντικές μεταφορές προσωπικών δεδομένων στις ΗΠΑ» και περίοδο χάριτος έξι μηνών. να σταματήσει την «παράνομη επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης» των διαβιβαζόμενων προσωπικών δεδομένων της ΕΕ στις ΗΠΑ. Η απαγόρευση της μεταφοράς δεδομένων στην εταιρεία Meta ήταν ευρέως αναμενόμενη και κάποτε ώθησε το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο να απειλήσει με πλήρη αποχώρηση από την ΕΕ. Ωστόσο, ο αντίκτυπος έχει μετριαστεί από τη μεταβατική περίοδο που προβλέπεται στην απόφαση και την προοπτική μιας νέας συμφωνίας για την κυκλοφορία δεδομένων μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ, η οποία θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ ήδη από τα μέσα του έτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments