Πολιτική

Τσίπρας: Δηλώνει «παρών» – Πετάει το γάντι σε Ανδρουλάκη και σε εσωκομματική κριτική

Τσίπρας: Δηλώνει «παρών» – Πετάει το γάντι σε Ανδρουλάκη και σε εσωκομματική κριτική

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Είμαι εδώ», δηλώνει ο πρόεδρος του Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας, αποχωρώντας από την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

«Είμαι εδώ», δηλώνει ο πρόεδρος του Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας, αποχωρώντας από την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

«Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη Και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για «ηγεμόνα πρωθυπουργό», δηλώνοντας: «Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε τη προοπτική ενός παντοδύναμου  και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού».

Για βολικό δικομματισμό και προσπάθεια παλινόρθωσής του έκανε επίσης λόγο ο επικεφαλής του Σύριζα, αναφερόμενος στην εκλογική άνοδο του ΠΑΣΟΚ του κ. Νίκου Ανδρουλάκη και σε δηλώσεις για την προοπτική της επανόδου του ΠΑΣΟΚ στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας ως δεύτερης δύναμης.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του Σύριζα τόνισε τα εξής:

«Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη Και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα. Χθες ήταν ημέρα εκλογών.

Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της μάχης των επόμενων εκλογών. Στις χθεσινές εκλογές νίκησε η ΝΔ αλλά ταυτόχρονα ηττήθηκε η στρατηγική της απλής αναλογικής

Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθόλη τη προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και χθες την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο απο τους Νεοδημοκράτες για τη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους χωράφι.

Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε τη προοπτική ενός παντοδύναμου  και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού. Αλλά να προστατέψουμε τη πρωταγωνιστική παρουσία της αριστεράς στη πολιτική ζωή του τόπου. Ως μια δύναμη ασυμβίβαστη. Που έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει εδώ. Ως ο βασικός κορμός των προοδευτικών δυνάμεων και εκφραστής των λαϊκών και κοινωνικών συμφερόντων. Για να υπερασπιστεί τον κόσμο της εργασίας. Και να μην επιτρέψει τη παλινόρθωση ενός βολικού συστημικού δικομματισμού».

Γιώργος Τσιπρας: «Δεν βρέχει, μας φτύνουν, σύντροφοι»

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση, το στέλεχος του Σύριζα Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος κάνει λόγο για «ενταφιασμό της ελπίδας για ανασύσταση της προοδευτικής παράταξης σε εσωκομματικές ισορροπίες».

«Η παιδική χαρά τελείωσε. Δεν έβρεξε, μας φτύνουν», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Τσίπρας αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ευχαριστώ όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους. Ιδιαίτερα, ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους βοήθησαν σε αυτή τη μάχη.

Η συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο διαστάσεις. Τη ρευστοποίηση των τελευταίων ημερών από τα αυτογκόλ που οδήγησαν στην μαζική τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος μας είπε «φτάνει πια». Το είπε τις τελευταίες μόλις μέρες σε εμάς αντί στη ΝΔ της ακρίβειας και των υποκλοπών. Και οδηγηθήκαμε σε μια απίστευτη ρευστοποίηση, σε μια κατολίσθηση. Σε ποιο πράγμα είπε ο κόσμος «φτάνει πια»; Αυτό είναι το ένα ερώτημα.

Αλλά και πριν τη ρευστοποίηση, ο συσχετισμός μετά από τέσσερα χρόνια Μητσοτάκη δεν ήταν αυτός που θα έπρεπε να είναι. Δεν έφταιγαν οι δημοσκοπήσεις, τα κατεχόμενα μίντια, οι πελατειακές σχέσεις. Για όσους ήθελαν να το δουν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπειθε ως εναλλακτική λύση. Οι περισσότεροι σύντροφοι δεν ήθελαν να το δουν. Γιατί; Αυτό είναι το δεύτερο ερώτημα.

Τα δυο ερωτήματα έχουν την ίδια απάντηση. Η περίοδος της παιδικής χαράς τελειώνει με ένα χαστούκι. Μας έφτυσαν, δεν βρέχει. Το χαστούκι είναι η τελευταία ευκαιρία να σοβαρευτούμε. Η δεύτερη ευκαιρία που μας δόθηκε με το 32% του 2019 δεν υπάρχει πια. Την κατασπαταλήσαμε τόσο που χειρότερα δε γινόταν. Η υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ των εκλογών του 2019 για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη και μετασχηματισμό του κόμματος, που γέννησε ελπίδα σε χιλιάδες δημοκρατικού κόσμου, ενταφιάστηκε πανηγυρικά σε εσωκομματικές ισορροπίες. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πολλοί σύντροφοι θεωρούσαν το 32% του 2019 ως βάση εκκίνησης. Απογείωση από την πραγματικότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments