Ο Σούνακ συναντά τον Μπάιντεν για άμυνα και τεχνολογία
Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ έφτασε στην Ουάσιγκτον για μια διήμερη επίσκεψη, κατά την οποία πρέπει να υπερασπιστεί με τον Τζο Μπάιντεν τον ρόλο του Ηνωμένου Βασιλείου στη μελλοντική παγκόσμια ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης.
Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν το απόγευμα της Πέμπτης στον Λευκό Οίκο για να επιβεβαιώσουν την αμέριστη υποστήριξή τους στην Ουκρανία μετά την καταστροφή ενός μεγάλου υδροηλεκτρικού φράγματος στα νότια της χώρας, για το οποίο η Μόσχα και το Κίεβο αλληλοκατηγορούνται.
Οποιαδήποτε σκόπιμη επίθεση στο φράγμα Κακχόβα θα αντιπροσώπευε “τη μεγαλύτερη επίθεση σε μη στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου και θα έδειχνε ποια νέα υποβάθμιση είναι ικανή να κάνει η Ρωσία με την επιθετικότητά της “, είπε ο Σούνακ στους δημοσιογράφους. κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Εάν το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον συμμερίζονται την ίδια γραμμή σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ή ακόμη και μια σταθερή θέση κατά της Κίνας, ο Ρίσι Σούνακ θέλει να ενισχύσει περαιτέρω τη βρετανική θέση στην παγκόσμια σκηνή μετά το Brexit.
Επιδιώκει επίσης να αναθερμάνει τις σχέσεις με τον Τζο Μπάιντεν, οι οποίες ήταν μάλλον ψυχρές επί των προκατόχων του Μπόρις Τζόνσον και Λιζ Τρας.
Στο μέτωπο που βράζει στον έλεγχο της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης (AI), ο Βρετανός πρωθυπουργός θα ήθελε η μελλοντική παγκόσμια ρυθμιστική αρχή να έχει έδρα στο Λονδίνο, σύμφωνα με βρετανικά μέσα, τονίζοντας την τεχνογνωσία και τον σημαντικό τομέα της τεχνολογίας στη χώρα.
Αλλά για αυτό το θέμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνομιλούν απευθείας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να εφαρμόσουν τη δέσμευση που ανέλαβαν οι ηγέτες της G7 τον περασμένο μήνα να εργαστούν για μια « υπεύθυνη χρήση » της τεχνητής νοημοσύνης.
Και αν ο Ρίσι Σουνάκ πρόκειται να συναντήσει μεγάλα αμερικανικά αφεντικά το πρωί της Πέμπτης, έχει εγκαταλείψει τη γρήγορη υλοποίηση της φιλοδοξίας που επιδείχθηκε μετά το Brexit από το Λονδίνο για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
« Η σχέση [μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών] είναι πολύ ισχυρή στα θεμελιώδη: άμυνα, ασφάλεια, στάση απέναντι στην Κίνα », αναλύει η Leslie Vinjamuri, διευθύντρια του προγράμματος για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αμερική στο think tank Chatham House. .
« Αλλά σε συγκεκριμένα θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το εμπόριο, ο Τζο Μπάιντεν είναι απίθανο να πέσει πολύ καθώς πλησιάζουμε σε ένα αποφασιστικό εκλογικό έτος », είπε, προσθέτοντας ότι σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη δύο χώρες « θα είναι πιθανώς πιο φυσικά ευθυγραμμισμένες » σε σύγκριση με τη σκληρότερη θέση της Ευρωπαϊκή Ένωση.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας