Global News

Le Figaro: Εκλογές ζητούν οι Εργατικοί μετά την παραίτηση του Τζόνσον

Le Figaro: Εκλογές ζητούν οι Εργατικοί μετά την παραίτηση του Τζόνσον

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Ήρθε η ώρα οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να πουν τη γνώμη τους για αυτή τη χαοτική κυβέρνηση των Συντηρητικών», ανέφεραν επίσης οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων γενικών εκλογών την Κυριακή, μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από το Κοινοβούλιο, παραίτηση που βάθυνε περαιτέρω τις διχόνοιες εντός του Συντηρητικού κόμματος.

« Αυτή η φάρσα πρέπει να σταματήσει. Οι πολίτες έχουν βαρεθεί » με τη συντηρητική κυβέρνηση, έγραψε στο Twitter ο αρχηγός των Εργατικών Κιρ Στάρμερ. Ο Ρίσι Σούνακ, ο επικεφαλής της κυβέρνησης που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Οκτώβριο, « πρέπει να προκηρύξει εκλογές και να αφήσει το εκλογικό σώμα να πει τη γνώμη του για τα 13 χρόνια αποτυχίας των Συντηρητικών », πρόσθεσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ζήτησαν επίσης πρόωρες εκλογές. « Ήρθε η ώρα οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να πουν τη γνώμη τους για αυτή τη χαοτική κυβέρνηση των Συντηρητικών », δήλωσε η Ντέιζι Κούπερ, η αντιπρόεδρος αυτού του κόμματος.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παραιτήθηκε από την Ντάουνινγκ Στριτ τον περασμένο Ιούλιο μετά από μια σειρά σκανδάλων, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι παραδίδει την θητεία του ως βουλευτής. Άλλοι δύο βουλευτές, μεταξύ των στενών του συμμάχων, παραιτήθηκαν επίσης από τη Βουλή την Παρασκευή και το Σάββατο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments