ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Στέλιος Πέτσας
Υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας

Στέλιος Πέτσας στο pagenews.gr: Ισχυρή αυτοδυναμία για σιγουριά

Συνέντευξη στο Pagenews.gr και την εκπομπή "Opinion Leader" στην δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Πέτσας

Συνέντευξη στο Pagenews.gr και στην δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Πέτσας.

Μουσουλμανική, όχι τουρκική μειονότητα

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες κινήσεις του Σύριζα και του Αλέξη Τσίπρα για τη μειονότητα στη Θράκη, ο κ. Πέτσας τόνισε: «Είναι απορίας άξιο πώς ένα κόμμα που άσκησε κυβερνητική εξουσία στην Ελλάδα, αντιμετωπίζει ένα κρίσιμο θέμα με τόση ελαφρότητα. Οι δύο βουλευτές πρέπει να πουν αν εκφράζουν κάποια υποτιθέμενη τουρκική μειονότητα ή τη μουσουλμανική μειονότητα. Με τις κινήσεις του, ο κ. Τσίπρας περιπλέκει την κατάσταση. Ο κ. Φίλης θα  μπορούσε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μπούμε σε μια ομφαλοσκόπηση για αυτά τα θέματα, όταν έχουμε απέναντι την Τουρκία με ισχυρή κυβέρνηση».

«Η υγεία είναι διαχρονικός πυλώνας της πολιτικής μας»

Αναφορικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες για το χώρο της υγείας, ο κ. Στέλιος Πέτσας επισήμανε: «Η υγεία είναι διαχρονικά άξονας και πυλώνας της πολιτικής μας. Θα έχουμε μεγάλη στοχοπροσήλωση την δεύτερη τετραετία στην καταπολέμηση των παθογενειών, θέλουμε να επιφέρουμε μία επανάσταση στην αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση κατά 37% των δαπανών υγείας, καθώς και στην αύξηση του απόλυτου αριθμού των νοσηλευτών, αλλά και στην αύξηση κατά 10% των αμοιβών των ιατρών. Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημαντική αύξηση των αριθμών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και στάθηκε ιδιαίτερα στο θεσμό του προσωπικού ιατρού.  Αποτελεί δέσμευσή μας ό,τι μπορούμε να εξοικονομήσουμε από τον υφιστάμενο τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ να επανεπενδύεται στην Υγεία εκτός από τους πόρους, που έχουν ήδη προβλεφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και ευρύτερα. Έχουμε βάλει τα θεμέλια για την ολοκλήρωση του ψηφιακού φακέλου του ασθενούς, που φιλοδοξούμε να γίνει εντός της επόμενης 4ετίας».

«Βρήκαμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τα έργα»

Σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κύριος Πέτσας επισήμανε: «Βρήκαμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία να στηρίξουμε τις μεταρρυθμίσεις και τα έργα. Είναι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (3,5 δις ευρώ), το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» (1,8 δις ευρώ), καθώς και πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επίσης, στηρίξαμε και θεσμικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχουμε ένα νέο εκλογικό νόμο. Χάρη σε αυτόν, θα έχουμε στέρεες αυτοδιοικητικές αρχές».

«Η Νίκη δεν πρέπει να καπηλεύεται τη θρησκευτική συνείδηση»

Αναφορικά με τα μικρότερα κόμματα που αγωνίζονται να μπουν στη Βουλή, ο κ. Σ. Πέτσας ανέφερε: «Η Πλεύση Ελευθερίας ίσως ευνοηθεί από απώλειες του Σύριζα, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση παρατεταμένης εσωστρέφειας και ο οποίος πάσχει από στρατηγική άποψη.

Ως προς το κόμμα Νίκη, κανένας δεν πρέπει να παίζει με τη θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων. Δεν πρέπει να καπηλεύεται αυτό το ζήτημα κάποιος για να υφαρπάξει κάποιες ψήφους. Το ίδιο ισχύει και για άλλα συνειδησιακά ζητήματα, όπως το ζήτημα του εμβολιασμού.