Global News

Le Monde: Η Β. Κορέα παρέχει την πλήρη υποστήριξή της στη Ρωσία

Le Monde: Η Β. Κορέα παρέχει την πλήρη υποστήριξή της στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: VOA

Η Πιονγκγιάνγκ κατήγγειλε έναν «πόλεμο αντιπροσώπων» από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στόχος του οποίου θα ήταν η καταστροφή της Ρωσίας.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε την « πλήρη υποστήριξη » της Πιονγκγιάνγκ στη Μόσχα σε μήνυμα τη Δευτέρα (12 Ιουνίου) στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν , ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Συγχαρητήριο μήνυμα στον ομόλογό του έστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της Ρωσίας, μιας από τις λίγες συμμαχικές χώρες της Πιονγκγιάνγκ.

Η δήλωση που δημοσιεύτηκε από το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA δεν αναφέρει ρητά την εισβολή στην Ουκρανία ή την εμπλοκή της Μόσχας σε ένοπλη σύγκρουση, αλλά επαινεί την «καλή απόφαση και την ηγεσία του Κιμ Γιονγκ Ουν Πούτιν (…) να αποτρέψει τις αυξανόμενες απειλές από εχθρικές δυνάμεις ».

Ο λαός της Βόρειας Κορέας εκφράζει « πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη στον ρωσικό λαό στον ανελέητο αγώνα του να υπερασπιστεί την ιερή υπόθεση της διατήρησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της ανάπτυξης και των συμφερόντων της χώρας του ενάντια στις αυθαίρετες και αυταρχικές πρακτικές των ιμπεριαλιστών» . Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε τη σύγκρουση « πόλεμο αντιπροσώπων » των ΗΠΑ με στόχο την καταστροφή της Ρωσίας και καταδίκασε τη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης στο Κίεβο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments