Διεθνή

Οι διάδοχοι της αυτοκρατορίας Μπερλουσκόνι

Οι διάδοχοι της αυτοκρατορίας Μπερλουσκόνι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και πρωθυπουργός, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 86 ετών χωρίς να αφήσει προφανή κληρονόμο.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και πρωθυπουργός, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 86 ετών χωρίς να αφήσει προφανή κληρονόμο.

Το μέλλον των οικονομικών του συμφερόντων θα εξαρτηθεί από το πώς θα μοιραστεί το 61% του μεριδίου του στην οικογενειακή εταιρεία συμμετοχών Fininvest μεταξύ των πέντε παιδιών του, από δύο διαφορετικούς γάμους.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ

Η μεγαλύτερη, η Μαρίνα (γεννημένη τον Αύγουστο του 1966) και ο Πιερ Σίλβιο (Απρίλιος 1969), συμμετείχαν άμεσα στη διαχείριση των επιχειρήσεων του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αμέσως μετά την είσοδο του πατέρα τους στην ιταλική πολιτική στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Η Μαρίνα, η οποία προεδρεύει της Fininvest, επιβλέπει τον ιταλικό όμιλο Τύπου Arnoldo Mondadori Editore, ενώ ο Πιερ Σίλβιο φροντίζει για τις τηλεοπτικές δραστηριότητες, οι οποίες είναι από καιρό το στολίδι της οικογένειας.

Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ

Η Barbara (Ιούλιος 1984), η Ελεονώρα (Μάιος 1986) και ο Luigi (Σεπτέμβριος 1988), γεννημένοι από μια δεύτερη ένωση, δεν έχουν τόσο σημαντικούς εκτελεστικούς ρόλους στη διαχείριση των επιχειρήσεων του πατέρα τους.

Ο Λουίτζι εκπροσωπεί την οικογένειά του στη Fininvest, όπου είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου, λόγω του ενδιαφέροντός του για τα οικονομικά και τη διαχείριση περιουσίας.

ΣΙΛΒΙΟ, ΤΟ “ΤΣΙΜΕΝΤΟ”

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι περιγράφεται από τα κοντινά του πρόσωπα ως «το τσιμέντο» που επέτρεψε στα παιδιά του να παραμείνουν ενωμένα, παρά τις διαφορές τους στην ηλικία, τη στάση και τις φιλοδοξίες τους.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η οικογενειακή μονάδα θα συνεχιστεί μετά τον θάνατό του και τι αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει αυτό στο μέλλον του οπτικοακουστικού τομέα πάνω στον οποίο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχτισε την περιουσία του.

ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία συμμετοχών Fininvest ρευστοποίησε περιουσιακά στοιχεία που θεωρούσε ότι δεν ήταν πλέον στρατηγικά, όπως ο ποδοσφαιρικός σύλλογος AC Milan, μετοχές στην εταιρεία βιοτεχνολογίας Molmed και στην ιταλική επενδυτική τράπεζα Mediobanca.

Η Fininvest επιβεβαίωσε επίσης την υποστήριξή της στον όμιλο πολυμέσων MediaforEurope, υποστηρίζοντας σχέδια ανάπτυξης στην Ευρώπη μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών για να αντισταθεί στους αμερικανικούς γίγαντες ροής.

Μένει να δούμε αν αυτή η φιλοδοξία θα συνεχιστεί και μετά τον θάνατο του ιδρυτή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments