Διεθνή

Σιτζάρτο: Ουγγαρία και Τουρκία θα αλληλοενημερώνονται για το αίτημα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Σιτζάρτο: Ουγγαρία και Τουρκία θα αλληλοενημερώνονται για το αίτημα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Η Τουρκία και η Ουγγαρία συμφώνησαν να «αλληλοενημερώνονται» για τα βήματά τους σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών.

Η Τουρκία και η Ουγγαρία συμφώνησαν να «αλληλοενημερώνονται» για τα βήματά τους σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών. «Συζήτησα το θέμα αυτό με τον νέο μου συνάδελφο στην Τουρκική Δημοκρατία, τον υπουργό (Εξωτερικών) (Χακάν) Φιντάν», δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πίτερ Σιτζάρτο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο Αναντολού.

«Συμφωνήσαμε ότι θα αλληλοενημερωνόμαστε για πιθανά μελλοντικά βήματα στο θέμα αυτό και στις δύο χώρες μας».

Ο Σιτζάρτο δήλωσε ότι η ουγγρική κυβέρνηση υποστηρίζει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά η τελική απόφαση εναπόκειται στο κοινοβούλιο της χώρας, το οποίο λαμβάνει υπόψη του τις “προσβολές” που έχει αντιμετωπίσει η Ουγγαρία από τη Στοκχόλμη.

«Έπρεπε να ακούνε συνεχώς επικρίσεις, κατηγορίες και ισχυρισμούς που προέρχονται από τη Σουηδία, (τους) πολιτικούς της. Λένε ότι η Ουγγαρία δεν θα είναι δημοκρατία, θα είναι δικτατορία», είπε.

«Μια τέτοια κατηγορία δίνει την αφορμή να τεθεί το θέμα αυτό σε αναμονή για λίγο].

Ο Σιτζάρτο κατηγόρησε επίσης τη Σουηδία ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της Ουγγαρίας.

«Ποτέ δεν παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά ζητήματα άλλων χωρών», τόνισε.

“Μας έχουν κατηγορήσει πολλές φορές … Μπορεί να θεωρηθεί ως ανάμειξη, αλλά δεν είναι μόνο οι Σουηδοί που το κάνουν αυτό”, συνέχισε, ισχυριζόμενος ότι οι ΗΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά έθνη παρεμβαίνουν επίσης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουγγαρίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments