Πολιτική

Πέτσας: Ο Τσίπρας πατάει πάνω σε εθνική κόκκινη γραμμή

Πέτσας: Ο Τσίπρας πατάει πάνω σε εθνική κόκκινη γραμμή

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Πέτσας: ​Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σύριζα κάνουν ένα πολιτικό και ένα εθνικό λάθος

Προσκεκλημένος στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV ήταν προσκεκλημένος ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με έμφαση στις εξελίξεις γύρω από τη μουσουλμανική μειονότητα και την κατηγορία που διατύπωσε ο κ. Γιώργος Τσίπρας, σύμφωνα με τον οποίον η ΕΥΠ λειτούργησε σαν «εγκληματική οργάνωση».

Ο Τσίπρας πάτησε επάνω σε εθνική κόκκινη γραμμή

Ερωτηθείς για τον πολιτικό ανταγωνισμό που έχει ξεσπάσει γύρω από τη Ροδόπη και την μειονότητα, ο κ. Πέτσας τόνισε: «Πρέπει να γίνει σαφές ότι το θέμα στη Θράκη δεν το ανακίνησε η Νέα Δημοκρατία, αλλά ο κ. Νίκος Φίλης με δήλωσή του και δυο άλλοι υποψήφιοι του Σύριζα στη Ροδόπη και στην ευρύτερη περιοχή. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σύριζα κάνουν ένα πολιτικό και ένα εθνικό λάθος. Το πολιτικό λάθος είναι ότι θα μπορούσε να κλείσει το θέμα αυτό με μια ξεκάθαρη τοποθέτηση και δεν το έκανε. Και από τη στιγμή που δεν το έκανε, υπάρχει ένα εθνικό ζήτημα. Υπάρχει μια εθνική κόκκινη γραμμή, πο όλες οι κυβερνήσεις σέβονται. Ο κ. Τσίπρας πατάει επάνω σε αυτήν τη γραμμή. Δεν μιλάμε ποτέ για τουρκική μειονότητα. Μιλάμε για μουσουλμανική μειονότητα. Αυτό προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάννης. Ακόμη και τώρα μπορεί να τελειώσει ο Αλέξης Τσίπρας αυτό το θέμα».

Η ΕΥΠ να μείνει έξω από παιχνιδάκια και ελαφρότητες

Αναφορικά με την κατηγορία εκ μέρους του Σύριζα περί ΕΥΠ «εγκληματικής οργάνωσης, ο κ. Πέτσας αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν σήμερα να χαρακτηρίζει κάποιος την ΕΥΠ «εγκληματική οργάνωση» και πρόσθεσε: «Ο κ. Γιώργος Τσίπρας και ο Σύριζα θα έπρεπε να έχουν κάνει διορθωτικές δηλώσεις. Γείτονάς μας δεν είναι ούτε το Λουξεμβούργο ούτε η Ολλανδία. Γείτονάς μας είναι η Τουρκία. Έχουμε σοβαρότατα θέματα ασφαλείας και πρέπει να αφήσουμε έξω από παιχνίδια και ελαφρότητες την ΕΥΠ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments