Πολιτική

Σκληρή γλώσσα Μητσοτάκη για το εθνικό θέμα της Ροδόπης

Σκληρή γλώσσα Μητσοτάκη για το εθνικό θέμα της Ροδόπης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Οξύνεται περαιτέρω η αντιπαράθεση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Σύριζα αναφορικά με το εθνικό ζήτημα της Ροδόπης. Την ίδια στιγμή, ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Φλωρίδης προβαίνει σε καταγγελία – φωτιά για την περιοχή.

Οξύνεται περαιτέρω η αντιπαράθεση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Σύριζα αναφορικά με το εθνικό ζήτημα της Ροδόπης. Την ίδια στιγμή, ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Φλωρίδης προβαίνει σε καταγγελία – φωτιά για την περιοχή.

Την πεποίθηση του ότι το ζήτημα άνοιξε με πρωτοβουλία στελεχών του ίδιου του Σύριζα υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος απέστειλε ηχηρό μήνυμα στην Κουμουνδούρου.

«Την κουρτίνα δεν την τραβήξαμε εμείς, τα ίδια τα στελέχη του Σύριζα την τράβηξαν», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στην κ. Μάρα Ζαχαρέα και συμπλήρωσε για τις δηλώσεις στελεχών του Σύριζα, «που λένε ξεκάθαρα: «συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στεναχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή».

Από την πλευρά του πρόεδρου της ΝΔ, «υπήρξαν δύο ενημερώσεις: μία γενική ενημέρωση η οποία έγινε κάποιους μήνες πριν από τις εκλογές για το τι γίνεται στη Θράκη και μια ειδική».

Πλέον, είναι προφανές ότι «ένας τρόπος υπάρχει -και δεν θέλω να δώσω συνέχεια στο θέμα αυτό- αλλά ένας τρόπος υπάρχει να κλείσει το θέμα, να κλείσει αύριο. Και αυτός είναι να κάνουν μια απλή δήλωση οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ: ότι είναι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες, οι οποίοι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης και προφανώς θέλουν να εκπροσωπήσουν όλους τους συμπολίτες τους, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Είναι τόσο απλό το θέμα αυτό».

Αν και το θέμα είναι τω όντι απλό, ο κ. Αλέξης Τσίπρας επιμένει να τηρεί σιγή ασυρμάτου επί του ζητήματος. Μπορεί χθες να εξέφρασε επί μακρόν τις ανησυχίες του για την πορεία του Ελληνικού τουρισμού, για το θέμα της Ροδόπης και της μουσουλμανικής μειονότητας δεν βρήκε να εκφέρει γνώμη. Ο πρόεδρος του Σύριζα θα μπορούσε να θέσει εκτός ψηφοδελτίων τους δύο επίμαχους μειονοτικούς βουλευτές ή θα μπορούσε να λάβει μια σαφή και δημόσια τοποθέτηση.

Τέτοιου είδους τοποθέτηση ανέλαβε να κάνει ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργος Τσίπρας. Ο υποψήφιος βουλευτής του Σύριζα, κινούμενος εμφανώς σε νέφη τοξικότητας, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, την οποία αποκάλεσε «εγκληματική οργάνωση». Η αιτίαση είναι προδήλως βαρύτατη, όπως και ο επικοινωνιακός θόρυβος, που αποπροσανατολίζει το αντικείμενο του δημοσίου διαλόγου.

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, ωστόσο, προχώρησε σε καταγγελία – φωτιά.

Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται πως χιλιάδες μουσουλμάνοι μεταφέρθηκαν από τη Γερμανία στη Ροδόπη, με έτοιμα σταυρωμένα ψηφοδέλτια. Την καταγγελία επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των Πομάκων της περιοχής, κάτι που έχει τη σημασία του.  Έτσι αποδεικνύεται πως στη Ροδόπη η μοναδική διακύβευση είναι αν θα σπάσει το κλίμα υπακοής των Ελλήνων μουσουλμάνων στα κελεύσματα του προξενείου μιας ξένης χώρας η οποία ανέκαθεν είχε βλέψεις, της μιας ή της άλλης μορφής, στη Δυτική Θράκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments