Ελλάδα

Πύλος: Ο Ντογιάκος όρισε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την εποπτεία των ερευνών

Πύλος: Ο Ντογιάκος όρισε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την εποπτεία των ερευνών
Εντολή για εποπτεία των ερευνών και ανακριτικών πράξεων που διενεργούνται για το φρικτό ναυάγιο ανοικτά της Πύλου στα διεθνή ύδατα από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έδωσε ο Εισαγγελέας

Εντολή για εποπτεία των ερευνών και ανακριτικών πράξεων που διενεργούνται για το φρικτό ναυάγιο ανοικτά της Πύλου στα διεθνή ύδατα από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έδωσε ο Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Με παραγγελία του κ. Ντογιάκου ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Γεώργιο Οικονόμου να εποπτεύσει των ερευνών, ενώ ήδη επί τόπου στην Καλαμάτα, όπου και διενεργούνται οι έρευνες προς εντοπισμό διακινητών αλλά και προς διακρίβωση των συνθηκών του τραγικού ναυαγίου, βρίσκεται και εποπτεύει όλων των διαδικασιών η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Καλαμάτας Πολυξένη Τσούλη.

Ναυάγιο στην Πύλο: Μαρτυρίες για 100 παιδιά κλειδωμένα στα αμπάρια

Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου βρίσκονται οι διασωθέντες από το ναυάγιο στην Πύλο, όταν αλιευτικό σκάφος με μετανάστες βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα τα ξημερώματα της Τετάρτης. Λίγο πριν από τις 23:00 την Τετάρτη πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας, μεταφέροντας πτώματα.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 78 νεκροί, ενώ 104 είναι οι μετανάστες που έχουν διασωθεί από το γεμάτο με ανθρώπους πλοίο, όπως προέκυψε και από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας, οι διασωθέντες είναι ηλικίας από 16-41 ετών.

Το γεγονός, πάντως, ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στις έρευνες από χθες το μεσημέρι προβληματίζει τις Αρχές. O ακριβής αριθμός των επιβαινόντων θα είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια ακόμη και μετά τη λήψη καταθέσεων από τους διασωθέντες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments