Πολιτική

Πληθαίνουν οι παραφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο θλιβερό ναυάγιο

Πληθαίνουν οι παραφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο θλιβερό ναυάγιο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τη στιγμή που έχει επισήμως κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος στη Χώρα μας, αυξάνουν επικίνδυνα τα κρούσματα παραφωνίας, πολιτικής και θεσμικής, εκ μέρους του Σύριζα

Τη στιγμή που έχει επισήμως κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος στη Χώρα μας, αυξάνουν επικίνδυνα τα κρούσματα παραφωνίας, πολιτικής και θεσμικής, εκ μέρους του Σύριζα, ο αρχηγός και στελέχη του οποίου καταφέρονται εναντίον της Προέδρου της Δημοκρατίας, του υπηρεσιακού υπουργού Ναυτιλίας, της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, των λιμενικών μας αρχών.

Ήμασταν και είμαστε με τη σεμνή και αξιοπρεπή Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους εθνοφύλακες και τους συνοριοφύλακες, με τους ηρωικούς άνδρες του Λιμενικού μας Σώματος, με την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας και με την κοινή, ευρωπαική απάντηση στο πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης.

Οι παραφωνίες από την πλευρά του Σύριζα άρχισαν χθες με τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα να φέρεται εναντίον του Λιμενικού Σώματος, την ώρα που διεξαγόταν η γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης.

Αφήνοντας αιχμές σε βάρος του Λιμενικού, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι «ήταν και κάποια πλοία του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο και παρόλα αυτά δεν κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε θάλασσα, είχε 2 μποφόρ. Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν πώς ακριβώς έγινε αυτό. Δυστυχώς, η ανθρώπινη ζωή στις ημέρες μας δεν έχει την ίδια αξία για όλους τους ανθρώπους. Έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό από το χρώμα σου, τη ράτσα σου, την καταγωγή σου».

Σήμερα, φραστικό επεισόδιο με τον υπηρεσιακό υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσής του ίδιου και του κόμματος από στελέχη του Λιμενικού Σώματος για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου ο Αλέξης Τσίπρας ζητά διευκρινήσεις σχετικά με τις κινήσεις που είναι πιθανό να κάνει το Λιμενικό Σώμα σε περίπτωση ναυτικού ατυχήματος.

Καθώς φαίνεται να μην ικανοποιείται από τις απαντήσεις του υπηρεσιακού υπουργού κ. Τουρνά, αναφέρει «Τι είναι αυτό τώρα; Κάντε ερωτήσεις για να βγάλουμε κάποιες απαντήσεις. Τι ρωτάτε ακριβώς; Μισό λεπτάκι, γιατί δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση. Δεν ήρθαμε εδώ για να αποδώσουμε ευθύνες. Ήρθα για να κάνω κάποιες ερωτήσεις προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς συνέβη. Αλλά να κάνετε μια ερώτηση προδικάζοντας ότι όποιο πλοίο είναι υπέρφορτο είναι καταδικασμένο να βουλιάξει εγώ δεν το δέχομαι. Δεν το δέχομαι σαν κοινή λογική».

Επιπλέον, σε πρωτοφανή προσπάθεια εκμετάλλευσης της τραγωδίας με το ναύαγιο στην Πύλο επιδόθηκε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, συνεπικουρούμενος από ευρωβουλευτές της Αριστερά, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών, ανάμεσα στους οποίους οι Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, φωτογραφήθηκε κρατώντας αφίσες με το μήνυμα «όχι άλλοι θάνατοι. Οι ζωές των προσφύγων έχουν αξία».

Κατά τον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος στο παρελθόν, πάντως, έχει χρησιμοποιήσει μετανάστες για να αυξήσει την περιουσία του,  η τραγωδία με τους 78 νεκρούς ανοιχτά της Πύλου που έγινε σε διεθνή ύδατα «εκθέτει   την Ελλάδα για τις ευθύνες της στη διάσωσή τους».

Ακόμη, σύμφωνα με την υποψήφια βουλευτή του Σύριζα κυρία Έλενα Ακρίτα, το τριήμερο εθνικό πένθος είναι πρόσχημα για την αναβολή της προγραμματισμένης για απόψε τηλεμαχίας.

Συγκεκριμένα, η κα Ακρίτα αναφέρει: «το τριήμερο πένθος ήταν το πρόσχημα για να αναβληθεί το ντιμπέιτ».

«Μια πολιτική αναμέτρηση δεν είναι γλέντι και χαρά, νταούλια και βιολιά και δεν είχε κανένα λόγο να αναβληθεί. Εκτός αν κάποιοι φοβούνται κάτι. Κάποια αποκάλυψη ή καταγγελία και χρειάζονται περισσότερο χρόνο να το διαχειριστούν επικοινωνιακά. Αλλιώς, ποτέ και πουθενά ένα εθνικό πένθος δεν αποκλείει ένα προεκλογικό, πολιτικό ντιμπέιτ» γράφει χαρακτηριστικά.

Χθες, στην Καλαμάτα, μέλη της Νεολαίας του Σύριζα αποδοκίμασαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μόλις εκείνη έφθασε στις αποθήκες του λιμανιού, στις οποίες φιλοξενούνται προσωρινά διασωθέντες μετανάστες.

«Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τη δική σας προεδρία τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει (!) στο φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο», είπαν οι συγκεντρωμένοι,  με την κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου να απαντά δίχως δεύτερη σκέψη: «Σκεφτείτε, αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments