Πολιτική

Μητσοτάκης από Σπάρτη: Παράξενο να μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που μετέτρεψαν τη χώρα σε κέντρο διερχομένων

Μητσοτάκης από Σπάρτη: Παράξενο να μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που μετέτρεψαν τη χώρα σε κέντρο διερχομένων

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Η δεύτερη τετραετία της ΝΔ θα μας επιτρέψει να τρέξουμε πιο γρήγορα τις μεγάλες αλλαγές, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η δεύτερη τετραετία της ΝΔ θα μας επιτρέψει να τρέξουμε πιο γρήγορα τις μεγάλες αλλαγές, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στη Σπάρτη και τόνισε ότι «θα είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας. Και την ισχυρή εντολή την οποία θα μας δώσετε να αλλάξουμε την Ελλάδα θα μπορέσουμε την επόμενη τετραετία να την κάνουμε πράξη». Όπως είπε «δεν έχω κρύψει τη φιλοδοξία μου να μην είμαι ένας απλός διαχειριστής της εξουσίας, αλλά μαζί να κάνουμε το μεγάλο άλμα της χώρας μας, να κάνουμε την Ελλάδα πραγματική ευρωπαϊκή χώρα».

Παράλληλα, εξαπέλυσε νέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα λέγοντας πως «είναι πραγματικά παράξενο να έρχονται τώρα και να μας κουνάνε το δάχτυλο, ποιοι; Αυτοί οι οποίοι μετέτρεψαν τη χώρα σε κέντρο διερχομένων και αυτοί οι οποίοι ανέχτηκαν την τραγωδία, το κολαστήριο της Μόριας, με τα ασυνόδευτα ανήλικα και με τις τραγικές καταστάσεις που επικρατούσαν στην πατρίδα μας πριν το 2019».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε επίσης απευθυνόμενος στους πολίτες της Σπάρης πως «σε αυτή την πορεία, λοιπόν, που είναι μία πορεία οικονομικής προκοπής αλλά και μία πορεία πατριωτικής ευθύνης, σας ζητώ να συμπορευτούμε όλοι μαζί. Και αναφέρομαι στην πατριωτική ευθύνη επειδή έχω κουραστεί να ακούω διάφορους πατριώτες στα λόγια να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μην λογαριάζουν το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα είναι αναντίρρητα πολύ πιο ισχυρή και πολύ καλύτερα θωρακισμένη απ’ ό,τι ήταν το 2019»

«Δεν θέλουμε να γυρίσουμε, λοιπόν, πίσω σε αυτό το παρελθόν. Θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Θα προχωρήσουμε μπροστά με μία ισχυρή λαϊκή εντολή, με μία σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να έχει τη δύναμη να υλοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος» είπε.

Αναλυτικά η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, την ανταποδίδω. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Σας ευχαριστώ που για ακόμη μια φορά αποδείξατε ότι η Λακωνία είναι το μεγάλο κάστρο της παράταξής μας, της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί εδώ κατοικούν οι πραγματικοί Σπαρτιάτες. Και ξέρετε, εξάλλου, ότι οι δεσμοί Κρήτης και Λακωνίας είναι τόσο ισχυροί, γι’ αυτό και πάντα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε εδώ στα μέρη σας τόσους καλούς φίλους.

Πραγματικά, φίλες και φίλοι, δεν περίμενα στη Σπάρτη μια τόσο μαζική υποδοχή. Ε, γιατί ξεπεράσατε και τις δικές μου προσδοκίες. Αλλά αφού με προκαλείτε, θα σας ζητήσω να βάλουμε μαζί όλες και όλοι ένα στοίχημα: το ποσοστό μας στη Λακωνία, αλλά -προσέξτε- και στην Σπάρτη, θα γράφει «5» μπροστά μετά τις εκλογές της επόμενης Κυριακής.

Διότι, δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά στις εκλογές της 21ης Μαΐου σας πέρασαν για λίγες εκατοντάδες ψήφους τα Δωδεκάνησα. Πάμε να πάρουμε το «χρυσό» λοιπόν, η Λακωνία να ξαναδώσει το υψηλότερο ποσοστό στη χώρα.

Και θα το πετύχουμε. Θα το πετύχουμε, φίλες και φίλοι, γιατί το μήνυμα της 21ης Μαΐου ήταν ένα μήνυμα εκκωφαντικό, το οποίο ακούστηκε σε ολόκληρη τη χώρα.

Ήρθε ως επιβράβευση μιας αποτελεσματικής πολιτικής, εν μέσω πολύ μεγάλων δυσκολιών. Ήρθε και ως επιβράβευση μιας πολιτικής συνέπειας μεταξύ λόγων και πράξεων. Αυτά τα οποία σας είχαμε πει το 2019, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, τα υλοποιήσαμε και γι’ αυτό μας επιβράβευσε ο ελληνικός λαός.

Αλλά μας ζητάει να κάνουμε και κάτι ακόμα: μας ζητάει να τρέξουμε πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο τολμηρά, στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Θα το κάνουμε, με τη δική σας στήριξη.

Θα ξαναβάψουμε όλη την Ελλάδα γαλάζια. Στις 25 Ιουνίου οι Έλληνες ψηφίζουν και στις 26 Ιουνίου, με σεμνότητα, σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε για να λύσουμε τα δικά σας προβλήματα.

Όμως θέλω, φίλες και φίλοι, αυτόν τον εντυπωσιακό ενθουσιασμό τον οποίον βλέπω και εισπράττω σήμερα στη Σπάρτη να τον μετουσιώσουμε τις λίγες μέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές σε μια τελευταία μεγάλη δημιουργική προσπάθεια, να αντιμετωπίσουμε τον μεγάλο κίνδυνο αυτής της κάλπης, που δεν είναι άλλος από τον κίνδυνο του εφησυχασμού.

Οι κάλπες την 25η Ιουνίου θα είναι άδειες το πρωί. Στις 7:00 το πρωί ανοίγουν οι κάλπες. Θα είναι άδειες. Στις 19:00 το βράδυ, όταν θα κλείσουν, πρέπει να είναι γεμάτες με ακόμα περισσότερα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Προσέξτε, είμαι αρκετά χρόνια στην πολιτική ώστε να μην θεωρώ τίποτα δεδομένο. Δικό μου χρέος είναι μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, όταν θα πέσουν τα φώτα της προεκλογικής εκστρατείας, να αγωνίζομαι να πείσω και τον τελευταίο καχύποπτο συμπολίτη μας ότι αξίζει να εναποθέσει την στήριξή του στη μεγάλη μας παράταξη, την Νέα Δημοκρατία. Μετά η ευθύνη περνάει σε όλους εσάς.

Σε αυτούς οι οποίοι διακινούν σενάρια περί δήθεν φόβου από μια παντοδύναμη Νέα Δημοκρατία, τους απαντώ ότι παντοδύναμος είναι ο ελληνικός λαός. Εσείς ψηφίζετε στις κάλπες και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία απηχεί τελικά την δική σας βούληση. Και, βέβαια, εσείς είστε η Νέα Δημοκρατία. Εσείς είστε η Νέα Δημοκρατία. Οι παλιοί.

Έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε, όμως, ποιοι είναι η Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτα και πάνω από όλα οι παλιοί, παραδοσιακοί αγωνιστές που κράτησαν την παράταξη όρθια και στις δύσκολες στιγμές. Όμως στη Νέα Δημοκρατία του 2023 συνενώθηκαν -και θέλω να τους ευχαριστήσω και γι’ αυτό- συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μας είχαν ξαναψηφίσει. Υπήρχαν πολλοί πολίτες οι οποίοι δίστασαν να μας ψηφίσουν το 2019 και μας ψήφισαν το 2023. Γιατί; Επειδή πείστηκαν από το έργο μας και επειδή μας ζητούν να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στην υλοποίηση του προγράμματός μας.

Το 2016, θυμάμαι, είχα έρθει στην Σπάρτη πριν από τις εσωκομματικές εκλογές. Σας είχα δεσμευθεί τότε ότι θα ανανεώσω τη Νέα Δημοκρατία και θα την ξανακάνω μεγάλο κόμμα εξουσίας. Τήρησα τη δέσμευσή μου απέναντί σας. Και τα καλύτερα, φίλες και φίλοι, είναι ακόμα μπροστά μας. Κρατήστε αυτό που σας λέω, τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Η δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας θα μας επιτρέψει να τρέξουμε πιο γρήγορα τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την οικονομία, να δρομολογήσουμε και να σταθεροποιήσουμε αυτή την αναπτυξιακή δυναμική η οποία ήδη υπάρχει στην πατρίδα μας.

Θέλω να σας θυμίσω ότι το 2019, σε σχετικά καλές διεθνείς συνθήκες, η χώρα μας ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα είμαστε πρωταθλητές στην ανάπτυξη και αυτό σημαίνει καλύτερους μισθούς, καλύτερα εισοδήματα, περισσότερες δουλειές, καλύτερες προοπτικές για την πατρίδα μας μετά από μία δύσκολη δεκαετία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments