Διεθνή

Οι Βρετανοί αυστηροποιούν τη μεταναστευτική πολιτική τους

Οι Βρετανοί αυστηροποιούν τη μεταναστευτική πολιτική τους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Περισσότεροι από 10.000 μετανάστες έχουν εντοπιστεί να διασχίζουν τη Μάγχη με μικρά σκάφη από την αρχή του έτους

Περισσότεροι από 10.000 μετανάστες έχουν εντοπιστεί να διασχίζουν τη Μάγχη με μικρά σκάφη από την αρχή του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμετα από το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο μάχεται ακούραστα ενάντια σε αυτές τις παράνομες διελεύσεις.

Επτά βάρκες με 374 άτομα έφτασαν στις βρετανικές ακτές μόνο το Σάββατο, σύμφωνα με την καθημερινή έκθεση που δημοσιεύει η κυβέρνηση, ανεβάζοντας σε 10.139 το σύνολο των μεταναστών που έφτασαν μέσα από αυτή την επικίνδυνη διαδρομή από την αρχή του έτους.

Το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο από αυτό που παρατηρήθηκε την ίδια περίοδο πέρυσι. Ωστόσο, μετά από αρκετές εβδομάδες δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι διασταυρώσεις έχουν αυξηθεί απότομα τις τελευταίες ημέρες χάρη στον καλύτερο καιρό, με περισσότερα από 2.500 άτομα να φτάνουν στις βρετανικές ακτές μεταξύ 10 και 17 Ιουνίου.

Για ολόκληρο το 2022, είχαν καταγραφεί περισσότερες από 45.000 διελεύσεις, που συνιστούν αριθμό ρεκόρ.

Η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης είναι μία από τις προτεραιότητες της κεντροδεξιάς πλειοψηφίας των Τόρηδων στην εξουσία, η οποία έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής να αποθαρρύνει τους υποψηφίους, παρά την σκληρότερη πολιτική της.

Πέρυσι, η κυβέρνηση ψήφισε έναν νόμο -μέχρι στιγμής μπλοκαρίστηκε από τα δικαστήρια- για την αποστολή αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα. Και ένα νέο νομοσχέδιο  σχεδιάζει να εμποδίσει τους μετανάστες που φτάνουν από τη Μάγχη να ζητήσουν άσυλο.

Το Λονδίνο έχει επίσης υπογράψει αρκετές συμφωνίες με άλλες χώρες, όπως είναι η Γαλλία και η Αλβανία, για την αρτιότερη καταπολέμηση αυτής της παράνομης μετανάστευσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments