Πολιτική

Κομματική σκοπιμότητα ή εθνική ευθύνη;

Κομματική σκοπιμότητα ή εθνική ευθύνη;
Μέσα στον προεκλογικό πυρετό και τις εντάσεις που παρατηρούνται, επισημαίνεται με ανησυχία η ζημιογόνα για τη διεθνή εικόνα της χώρας εξωτερική διάσταση που αυτές έχουν λάβει.

Μέσα στον προεκλογικό πυρετό και τις εντάσεις που παρατηρούνται, επισημαίνεται με ανησυχία η ζημιογόνα για τη διεθνή εικόνα της χώρας εξωτερική διάσταση που αυτές έχουν λάβει. Τόσο ο θόρυβος που έχει προκληθεί στην Κομοτηνή από ανεύθυνες παρασκηνιακές παρεμβάσεις και συνεννοήσεις σε βάρος της εκεί ασκούμενης εθνικής πολιτική, αλλά και των πραγματικών συμφερόντων της μειονότητας, όσο και η κριτική που ασκείται απέναντι στις Ελληνικές Αρχές στην αντιμετώπιση του δραματικού ναυαγίου, με θύματα εκατοντάδες απελπισμένους ανθρώπους προκαλούν εθνική βλάβη.

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, δεν κυριάρχησε από τη μέχρι πρόσφατα αξιωματική αντιπολίτευση εθνική ευθύνη παρά κομματική σκοπιμότητα, που απέβλεπε στον επηρεασμό του εκλογικού σώματος εν όψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης. Και όλα αυτά, με επίπτωση στην εξωτερική εικόνα της Ελλάδος, η οποία αδικείται, γιατί και η μειονοτική πολιτική της όχι μόνο δεν αντιβαίνει τις προβλέψεις των διεθνών συνθηκών, αλλά δείχνει τον ανώτερο βαθμό κράτους δικαίου, ισονομίας και ισοπολιτείας απέναντι στους μουσουλμάνους συμπατριώτες μας, ήδη από το 1991.

Από την άλλη πλευρά, η ελληνική πολιτεία και η ελληνική κοινωνία έχουν έμπρακτα αποδείξει το σεβασμό τους απέναντι στους άτυχους αυτούς ανθρώπους, που έχουν πέσει στα χέρια αδίστακτων διακινητών, με αποτελεσματικότητα ήδη από το 2015 και μετά, όπου σε συνδυασμό με ευαισθησία και ανθρωπισμό η χώρα και ο λαός μας έχουν τύχει διεθνούς αναγνώρισης και επαίνου.

Ωστόσο, η ανεύθυνη κριτική και αμφισβήτηση της Ελλάδος, ωε υπεύθυνου, σοβαρού και συνεπούς στις διεθνείς αρχές κράτους, υπονομεύει τη χώρα και δίνει λαβή σε όλους εκείνους που κατά καιρούς ασκούν σε βάρος μας κριτική.

Δεν μπορεί να υπάρχει Έλληνας που θέλει και επιδιώκει να ζημιώσει την πατρίδα μας. Πλην όμως, στο ισοζύγιο ανάμεσα στο κομματικό πρόσκαιρο συμφέρον και στη διεθνή στήριξη και προβολή της Ελλάδας, με ανησυχία διαπιστώνεται ότι η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της στενόμυαλης κομματικής τακτικής.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί στην απόγνωσή της να μεταβάλει τους εκλογικούς συσχετισμούς δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στην διεθνή εικόνα της χώρας, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο, όπου στο ευρύτερο γεωπολιτικό της περιβάλλον, και πάντα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινωνία πολιτών, την τραυματίζει με συνέπεια να της μειώνει το ρόλο και την αξία της στο μεταβαλλόμενο και ρευστό διεθνές γίγνεσθαι. Δεν αποδίδεται δόλος, αλλά ανευθυνότητα και αφέλεια.

Αυτές τις ώρες, έστω και τη δωδεκάτη, καλό θα είναι να αναλογισθεί η αξιωματική αντιπολίτευση την ευθύνη που της αναλογεί και να αλλάξει τροχιά, για να μην της χρεωθεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού εθνική ζημιά, αλλά ούτε και μια ισχυρή δόση αδικίας απέναντι στη δημοκρατική μας χώρα, τα συντεταγμένα όργανα της ελληνικής πολιτείας και του μεγάλου κοινού όλων μας επιτεύγματος, να έχουμε χτίσει μια σύγχρονη φιλελεύθερη δημοκρατία και ένα κράτος δικαίου, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι. Στο δε ερώτημα κομματισμός ή πατριωτική ευθύνη, δεν υπάρχει Έλληνα που να μη δίνει την εύλογη απάντηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments