Διεθνή

Άρωμα διαφθοράς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Άρωμα διαφθοράς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Πηγή Φωτογραφίας: Fat Tire Bike Tours

Αξιωματούχος της οικονομικής εισαγγελίας είπε ότι οι έρευνες συνδέονται με δύο προκαταρκτικές έρευνες που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. 

Στους 14 μήνες από τα εγκαίνια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, η δικαιοσύνη της Γαλλίας διέταξε επείγουσες έρευνες στην έδρα της οργανωτικής επιτροπής, στα προάστια του Παρισιού. Η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού (=Cojo) στο πλαίσιο έρευνας για υποψίες διαφθοράς, σύμφωνα με την εθνική οικονομική εισαγγελία. Αυτή η έρευνα κρατήθηκε μυστική μέχρι τώρα. «Το Παρίσι 2024 συνεργάζεται με τους ερευνητές για να διευκολύνει τις έρευνές τους», δήλωσε η Cojo, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Αξιωματούχος της οικονομικής εισαγγελίας είπε ότι οι έρευνες συνδέονται με δύο προκαταρκτικές έρευνες που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.  Μία από τις έρευνες ξεκίνησε το 2017 για υποψίες υπεξαίρεσης δημοσίων κονδυλίων και πατρωνίας, καθώς και για ανησυχίες για απροσδιόριστη σύμβαση που συνήψαν οι διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού, δήλωσε η εισαγγελία.

Η άλλη έρευνα ξεκίνησε το 2022 μετά από έλεγχο της Γαλλικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Το γραφείο του εισαγγελέα ανέφερε ότι η υπόθεση περιελάμβανε ύποπτη σύγκρουση συμφερόντων και ευνοιοκρατία για πολλά συμβόλαια που συνήψαν η οργανωτική επιτροπή και η Solideo, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments