Nέα της αγοράς

Αλλάζει χέρια η «βαριά» βιομηχανία της χώρας – «Πωλητήριο» σε εκατοντάδες τουριστικές μονάδες

Την περσινή χρονιά οι ταξιδιωτικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 17,6 δισ. ευρώ

Την περσινή χρονιά οι ταξιδιωτικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 17,6 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 67,9% έναντι του 2021. Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση ήταν μειωμένη κατά 11,2% σε σχέση με το 2019, αλλά τα έσοδα μόνο κατά 3%. Η εκτίμηση στελεχών του υπουργείου Tουρισμού για το 2023, είναι ότι θα υπάρξουν τουριστικές εισπράξεις μεγαλύτερες από το ρεκόρ του 2019. Δεδομένα ενθαρρυντικά για την ελληνική οικονομία και της δυνατότητας να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος. Ενώ όλα τα άνωθεν αποτελούν θετικά στοιχεία, στον αντίποδα, 204 ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα διατίθενται προς πώλησης τις τελευταίες 30 ημέρες μέσω ιστοσελίδων αγγελιών ακινήτων.

Αυτά αναφέρει σχετική έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates για τα ξενοδοχεία – τουριστικά καταλύματα που βγήκαν στην αγορά προς πώληση τις προηγούμενες 30 ημέρες.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι αποτελεί “έκπληξη” για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η διαθεσιμότητα ξενοδοχειακών μονάδων που διατίθενται προς πώληση. Σίγουρα κάθε χρόνο πραγματοποιούνται αγοραπωλησίες ξενοδοχειακών μονάδων όλων των κατηγοριών, είτε ξενοδοχειακών μονάδων 5 αστέρων, είτε μικρότερες οικογενειακές μονάδες, αλλά «δύσκολα» θα βρίσκαμε τόσο μεγάλη διαθεσιμότητα σε ιστοσελίδες αγγελιών ακινήτων. Η αυξημένη διαθεσιμότητα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καταγράφει μια τάση στον συγκεκριμένο κλάδο, που μεταφράζεται σε μεγαλύτερα νούμερα διαθεσιμότητας, διότι ένα μεγάλο μέρος ξενοδοχειακών μονάδων που διατίθενται προς πώλησης δεν αναρτώνται σε ιστοσελίδες αγγελιών για ευνόητους λόγους», σημειώνει ο κ. Μπάκας, πρόεδρος του Δικτύου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο