Policy Briefs

Μασκ: Το Twitter θα σεβαστεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία

Μασκ: Το Twitter θα σεβαστεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Το Twitter «θα σεβαστεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία» που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της διαδικτυακής παραπληροφόρησης και του μίσους

Το Twitter «θα σεβαστεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία» που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της διαδικτυακής παραπληροφόρησης και του μίσους, διαβεβαίωσε το αμφιλεγόμενο αφεντικό του κοινωνικού δικτύου, Έλον Μασκ, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στο France 2.

«Το Twitter θα υπακούσει στο νόμο. Εάν θεσπιστεί νόμος, επαναλαμβάνω, το Twitter δεσμεύεται να τον σεβαστεί », είπε ο δισεκατομμυριούχος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη νέα νομοθεσία της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA), κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης.

Ο νόμος DSA (Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες), ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ στις 25 Αυγούστου, πρέπει ειδικότερα να απαιτεί από τις πλατφόρμες να ενεργούν «άμεσα» για την αφαίρεση οποιουδήποτε παράνομου περιεχομένου και προβλέπει πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου τζίρου τους.

Στα τέλη Μαΐου, ο Μασκ αφαίρεσε το Twitter από τον κώδικα πρακτικής της ΕΕ για την παραπληροφόρηση, μια σειρά εθελοντικών δεσμεύσεων που ξεκίνησε το 2018.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βέρα Ζουρόβα, εξέφρασε τη λύπη της για το ότι το Twitter επέλεξε την «αντιπαράθεση» , ενώ ο Γάλλος υπουργός Ψηφιακών Υπηρεσιών Ζαν-Νοέλ Μπαρό απείλησε να «απαγορεύσει» το κοινωνικό δίκτυο.

«Δεν πρόκειται να γίνουμε πιο βασιλόφρονες από τον βασιλιά» και να υπερβούμε τις «νομικές διατάξεις» όσον αφορά τη λογοκρισία και την ελευθερία της έκφρασης, μετριάστηκε το αφεντικό της Tesla και του Space X, αναφέροντας τη δυσκολία τοποθέτησης του «δρομέα σε αυτό που είναι καλό ή κακό, αποδεκτό» ή όχι.

«Από την άλλη πλευρά, εάν ένας νόμος εκδοθεί, επειδή ο νόμος σε μια δημοκρατία αντιπροσωπεύει τη βούληση του λαού (…) πρέπει να γίνεται σεβαστός» .

Ερωτηθείς για τις τεράστιες απολύσεις μεταξύ των ομάδων του Twitter από την εξαγορά του το φθινόπωρο, «δεν μειώσαμε αυτή καθαυτή τη δραστηριότητα μετριοπάθειας. Η μετριοπάθεια πραγματοποιείται από περίπου 4.000 συνεργάτες […] και η δουλειά έχει παραμείνει περίπου η ίδια », διαβεβαίωσε ο Μασκ, αναφερόμενος ακόμη και σε μια «μείωση» της ρητορικής μίσους, που αντικρούεται από ορισμένες μελέτες.

«Σχεδόν όλοι οι διαφημιστές επέστρεψαν ή είπαν ότι θα επιστρέψουν» αφού αποχώρησαν από την πλατφόρμα από την εξαγορά της, υποστήριξε περαιτέρω, δηλώνοντας ότι «το κύριο πράγμα» για την εταιρεία του ήταν «να μην έχει καμία οικονομική ζημία .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments