Πολιτική

Μητσοτάκης: Η Ορθοδοξία δεν φυλακίζεται σε κόμματα

Μητσοτάκης: Η Ορθοδοξία δεν φυλακίζεται σε κόμματα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την πεποίθησή του ότι ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία πρέπει να παραμένουν μακριά από την πολιτική αντιπαράθεση εξέφρασε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την πεποίθησή του ότι ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία πρέπει να παραμένουν μακριά από την πολιτική αντιπαράθεση εξέφρασε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθύνοντας θερμό χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στην Χαλκιδική, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «τα πράγματα στη Χαλκιδική είναι απλά. Πρέπει να ανεβάσουμε κι άλλο το ποσοστό μας. Μπορούμε να το πετύχουμε, αλλά πρέπει να συμπιέσουμε και κάποια μικρότερα κόμματα και κομματίδια, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους κυρίως στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Κόμματα τα οποία ήταν παντελώς άγνωστα, επικαλέστηκαν το θρησκευτικό συναίσθημα και νομίζω ότι παραπλάνησαν κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι πίστεψαν ότι με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν την πίστη τους, ψηφίζοντας ένα συγκεκριμένο μικρό κόμμα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέση του ίδιου και του κόμματός του, σύμφωνα με την οποία η πολιτική διαπάλη δεν μεταφέρεται, ούτε πρέπει ποτέ να μεταφέρεται σε ιερούς ναούς και σε θρησκευτικές οργανώσεις. Η Ορθοδοξία είναι ομολογία πίστεως, αλλά δεν κομματικοποιείται.

«Το έχω πει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω και σε εσάς: η Ορθοδοξία είναι πολύ μεγάλη για να φυλακίζεται στα όρια ενός κόμματος», τόνισε ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «η πίστη μάς ενώνει, δεν μας διχάζει και σε καμία περίπτωση τα ζητήματα της Εκκλησίας δεν μπορούν να είναι αντικείμενο προεκλογικής κομματικής αντιπαράθεσης.

Θέλω, λοιπόν, κι από δω να στείλω ένα μήνυμα, σε όλες και σε όλους: τα εκκλησιαστικά να τα αφήσουμε έξω από τις πολιτικές διαφωνίες και να μην εμπλέκουμε σε καμία περίπτωση την Ορθοδοξία με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διακυβέρνηση του τόπου».

Η Νέα Δημοκρατία, κόμμα του υπεύθυνου πατριωτισμού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε επίσης τον υπεύθυνο πατριωτισμό, στον οποίο έκανε αναφορά και κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τηρεί σαφείς και ευδιάκριτες αποστάσεις από τις δυνάμεις της πατριδοκαπηλείας και τους ξέφρενους εθνικισμούς, που διαδίδουν την φαντασιακή υπεροχή ενός έθνους έναντι των άλλων. Για τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο υπεύθυνος πατριωτισμός συνεπάγεται έμπρακτη μέριμνα για την προάσπιση των εθνικών συνόρων και δικαίων, καθώς επίσης και για τη συνεχή βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στα μάτια της διεθνούς κοινότητας.

«Θα αξιολογήσετε κι εσείς εδώ, ειδικά στη Μακεδονία, στη βόρεια Ελλάδα, τι σημαίνει ουσιαστικά, στην πράξη, υπεύθυνος πατριωτισμός», είπε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και πρόσθεσε πως «ένα από τα μεγάλα ζητήματα της κάλπης της 25ης Ιουνίου είναι ποιος θα διαχειριστεί τα εξωτερικά και αμυντικά ζητήματα της χώρας σε μια πολύ δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία και ποιος μπορεί να συνεχίσει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε ξεκινήσει να καταστήσουμε τη χώρα ισχυρό πόλο σταθερότητας και ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θα εξακολουθούμε να επενδύουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, να χτίζουμε γερές συμμαχίες. Η φωνή της Ελλάδος να ακούγεται στην Ευρώπη. Ναι, θα εξακολουθούμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας, όπως το κάναμε εδώ και τέσσερα χρόνια με αποτελεσματικότητα αλλά και με ανθρωπιά», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments