Global News

La Stampa: Συνάντηση Μελόνι – Λούλα για τον πόλεμο

La Stampa: Συνάντηση Μελόνι – Λούλα για τον πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: Agenzia Nova

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δέχθηκε τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα και συζήτησαν πρώτα και κύρια για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος έγινε δεκτός από την Ιταλίδα πρωθυπουργό στην αυλή του κυβερνητικού παλατιού, στα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης, και είχαν μια συνάντηση που θεωρήθηκε από τις πηγές ως «ευγενική» και «εγκάρδια», αν και δεν εκδόθηκε καμία δήλωση. . Η συνάντηση μεταξύ των δύο διήρκεσε λίγο περισσότερο από μία ώρα και εξέτασαν «τα κύρια διεθνή ζητήματα», με ιδιαίτερη έμφαση στον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και μελετήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Βραζιλίας και Ιταλίας.

Ο Λούλα ντα Σίλβα είχε προηγουμένως συναντηθεί με τον ομόλογό του, τον αρχηγό του ιταλικού κράτους, Σέρτζιο Ματαρέλα, και στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο, με τον οποίο μίλησε για την «ειρήνη στον κόσμο». Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας είχε ήδη δηλώσει ότι θα παρουσίαζε στον Πάπα τις πρωτοβουλίες του για την αναζήτηση της ειρήνης στην Ουκρανία, που μέχρι τώρα δεν είχαν δεχτεί πολύ καλά οι δυτικές δυνάμεις και οι οποίες στοχεύουν στη δημιουργία μιας ομάδας χωρών που θα μπορούν να μεσολαβήσουν και να φέρουν Κίεβο και Μόσχα σε τραπέζι διαπραγματεύσεων.

Σήμερα το απόγευμα, πριν πετάξει αύριο για το Παρίσι, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της Ρώμης, Ρομπέρτο ​​Γκουαλτιέρι, έναν πρώην φίλο που τον επισκέφθηκε μάλιστα το 2018, όταν ο σημερινός πρόεδρος της Βραζιλίας φυλακίστηκε λόγω δίκες διαφθοράς που αργότερα ακυρώθηκαν από τη Δικαιοσύνη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments