Διεθνή

Ocean Gate: «Βρέθηκαν συντρίμμια» λέει η αμερικανική ακτοφυλακή

Ocean Gate: «Βρέθηκαν συντρίμμια» λέει η αμερικανική ακτοφυλακή

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Συντρίμμια εντός της περιοχής έρευνας του υποβρυχίου εντοπίστηκαν από ένα ROV κοντά στο ναυάγιο του «Τιτανικού», ανακοίνωσε πριν από λίγο η αμερικανική ακτοφυλακή.

Στο live του το BBC, μετά την ανακοίνωση της ακτοφυλακής, αναφέρει ότι η εύρεση των συντριμμιών «μπορεί να σημαίνουν κάτι, μπορεί να μην είναι και τίποτα». Πολλοί ειδικοί αυτή την εβδομάδα αναφέρουν ότι το υποβρύχιο μπορεί να εξερράγη και ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να εξηγήσει τα συντρίμμια. Ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν αφορούν το υποβρύχιο.

Η δραματική αναζήτηση του υποβρυχίου συνεχίζεται, ενώ το οξυγόνο εντός αυτού φέρεται να έχει εξαντληθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Η αμερικανική ακτοφυλακή είχε προβλέψει ότι η παροχή οξυγόνου θα σταματούσε στις 14:08 ώρα Ελλάδος.

Ο πλανήτης παρακολουθεί με «κομμένη» την ανάσα τις εξελίξεις των ερευνών, αναμένοντας ένα θαύμα. Τις όποιες ελπίδες «έσβησε», νωρίτερα, ο υποναύαρχος Τζον Μάουγκερ, του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, επικαλούμενος μια πρώτη ανάλυση, υποστηρίζοντας ότι οι ήχοι που είχαν ακουστεί την Τετάρτη, δεν προέρχονταν από το υποβρύχιο.

Πιθανότατα οι «θόρυβοι από τον πυθμένα του ωκεανού», είπε, προσθέτοντας ότι διεξάγονται περαιτέρω αναλύσεις. Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό θα συνεχίσει να αναζητεί όλες τις «διαθέσιμες πληροφορίες» σχετικά με τους υποβρύχιους ήχους που εντοπίστηκαν, είπε στο SkyNews.

Τα ίχνη του υποβρυχίου χάθηκαν την Κυριακή, ενώ επιχειρούσε κατάδυση στο σημείο του ναυαγίου, σε βάθος 3.800 μέτρων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments