Πολιτική

Κρεσέντο υποκρισίας και στρουθοκαμηλισμού για τη Θράκη

Κρεσέντο υποκρισίας και στρουθοκαμηλισμού για τη Θράκη

Πηγή Φωτογραφίας: inin.gr

Δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ο Σύριζα όχι μόνο αρνείται υποκριτικά να λάβει ξεκάθαρη θέση στο θέμα των μουσουλμάνων υποψηφίων βουλευτών του σε Ροδόπη και Ξάνθη

Δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ο Σύριζα όχι μόνο αρνείται υποκριτικά να λάβει ξεκάθαρη θέση στο θέμα των μουσουλμάνων υποψηφίων βουλευτών του σε Ροδόπη και Ξάνθη, αλλά σε μία ακόμα επίδειξη αλαζονείας και πολιτικού αριβισμού συνεχίζει να εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία για το θέμα του δικού της υποψηφίου Μουσταφά Κατραντζή, ο οποίος δεν είχε εκλεγεί στις 21 Μαΐου και έχει ήδη απομακρυνθεί από τις λίστες.

Το θέμα βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να καλέσει τους βουλευτές να απαντήσουν απλά και μονολεκτικά στο βασικό ερώτημα που ευαισθητοποιεί όχι μόνο την πολιτική σκηνή, αλλά και ολόκληρη την κοινή γνώμη: Αν οι δύο άνδρες εκπροσωπούν «μουσουλμανική» ή «τουρκική» μειονότητα. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει απάντηση και, μάλιστα, εικονογραφημένη, η οποία πάντως δεν εξυπηρετεί τον Σύριζα και μάλλον δηλώνει την ύπαρξη κρυφής ατζέντας των δύο υποψηφίων στα εξαιρετικά κρίσιμα εθνικά θέματα.

Ο ένας εκ των δύο υποψηφίων, ο κ. Ζειμπέκ (στη Ροδόπη), φωτογραφήθηκε πρόσφατα με φόντο ένα πανό που αναγράφει «Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης». Συγκεκριμένα, εμφανίζεται στις 18 Ιουνίου να συμμετέχει σε μουσουλμανική τελετή χατίμ (θρησκευτική γιορτή για την ενηλικίωση των παιδιών) στο χωριό Εχίνος και να στέκεται δίπλα από τον ψευδομουφτή με φόντο ένα αναρτημένο πανό στο οποίο αναγράφεται στην τουρκική γλώσσα «Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Ζειμπέκ σε συνέντευξή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu τον περασμένο Μάιο, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, είχε υποστηρίξει πως υπάρχει «τουρκική μειονότητα», η οποία δεν λαμβάνεται υπ’ όψη από τις ελληνικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος, ανέφερε προχθές ότι «ο Σύριζα και οι δύο βουλευτές του εξακολουθούν να κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο σαν στρουθοκάμηλοι», σχολιάζοντας το γεγονός ότι ακόμη και στο παραπέντε των εκλογών και οι δύο αρνούνται να λάβουν σαφή θέση και να απαντήσουν στο εάν εκπροσωπούν Μουσουλμάνους ή Τούρκους, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη βεβαιότητα ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο υποψήφιοι αποκρύπτουν από τον ελληνικό λαό την πραγματική τους άποψη για αυτό το μείζον εθνικό θέμα. Ο κ. Σκέρτσος κάλεσε επίσης τον Σύριζα να απαντήσει σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τη φωτογραφία και απηύθυνε ερώτημα για το εάν στην επόμενη Βουλή οι δύο μειονοτικοί υποψήφιοι θα δίνουν λόγο στο τουρκικό προξενείο ή στην Κουμουνδούρου.

Σχετικά με τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη, Μουσταφά Κατραντζή, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε στήριξη υπέρ του από το τουρκικό προξενείο και κατηγόρησε τον Σύριζα για προσπάθεια συμψηφισμού. Τόνισε επίσης ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος αποσύρθηκε από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές για λόγους πολιτικής ευαισθησίας, διότι αντιλήφθηκε την προσπάθεια πολιτικής εργαλειοποίησής του από τον Σύριζα. Ο κ. Σκέρτσος διευκρίνισε ακόμη ότι ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος δεν είχε εκλεγεί στις πρόσφατες εκλογές.

Για το θέμα ρωτήθηκε, τέλος, και ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. «Πρέπει ξεκάθαρα να δηλώσουν ότι υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική», ανέφερε, προσθέτοντας πως, εάν ένας Έλληνας βουλευτής δεν αναγνωρίζει τη Συνθήκη της Λωζάννης, αυτό αποτελεί «σοβαρότατο εθνικό κίνδυνο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments