Διεθνή

Κρίσιμες ώρες στη Ρωσία: Στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους της Μόσχας

Κρίσιμες ώρες στη Ρωσία: Στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους της Μόσχας

Πηγή Φωτογραφίας: twitter

Εξαιρετικά κρίσιμες είναι οι ώρες στη Ρωσία καθώς στρατιωτικά οχήματα βγήκαν στους δρόμους της Μόσχας χωρίς κανείς να γνωρίζει αν και πόσα από αυτά ελέγχονται από τον διοικητή της Wagner ή είναι του στρατού

Στο χείλος του εμφυλίου πολέμου φαίνεται πως βρίσκεται η Ρωσία καθώς τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι αναφορές στα social media πως στους δρόμους της Μόσχας κάνουν διαρκώς την εμφάνισή τους στρατιωτικά οχήματα. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «ανεβάζουν» φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τα στρατιωτικά οχήματα αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν αν αυτά ανήκουν στη μισθοφορική Wagner ή είναι του ρωσικού στρατού και ενισχύουν την ασφάλεια της πρωτεύουσας!

Την ίδια ώρα, η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB κατηγόρησε χθες Παρασκευή τον επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner ότι υποκινεί εμφύλιο πόλεμο καλώντας σε εξέγερση εναντίον του γενικού επιτελείου και κάλεσε τους άνδρες του να τον παρακούσουν και να προχωρήσουν στη σύλληψή του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Οι δηλώσεις και οι πράξεις του Πριγκόζιν είναι στην πραγματικότητα κάλεσμα για να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στο έδαφος της Ρωσίας (…) Καλούμε τους μαχητές του ομίλου Βάγκνερ να μη διαπράξουν αυτό το ανεπανόρθωτο λάθος, να σταματήσουν τις βίαιες ενέργειές τους εναντίον του ρωσικού λαού, να μην εφαρμόσουν τις εγκληματικές και προδοτικές διαταγές του Πριγκόζιν και να λάβουν μέτρα για να συλληφθεί», ανέφερε η FSB, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Παράλληλα, ο ρώσος στρατηγός με επιρροή Σεργκέι Σουροβίκιν κάλεσε χθες Παρασκευή τους μαχητές της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ να «σταματήσουν» και να επιστρέψουν στους στρατώνες τους «πριν να είναι πολύ αργά», μετά το κάλεσμα του επικεφαλής τους, του Γεβγκένι Πριγκόζιν, να εξεγερθούν εναντίον της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας.

«Απευθύνομαι στους πολεμιστές και στους ηγέτες του ομίλου Βάγκνερ (…) Έχουμε το ίδιο αίμα, είμαστε πολεμιστές. Ζητώ να σταματήσετε (…) Προτού να είναι πολύ αργά, πρέπει να υπακούσετε στη βούληση και στις διαταγές του εκλεγμένου προέδρου της Ρωσίας», τόνισε ο στρατηγός Σουροβίκιν σε βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Telegram από δημοσιογράφο της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments