Διεθνή

Οργιάζουν οι φήμες για την τύχη του Σοϊγκού

Οργιάζουν οι φήμες για την τύχη του Σοϊγκού

Πηγή Φωτογραφίας: EURACTIV.com

Πληροφορίες για πιθανές αλλαγές στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας

“Σημαντικές αλλαγές” στην ηγεσία του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας φέρονται να έχουν συμφωνηθεί προκειμένου να διακόψει την προέλαση της Wagner ο Πριγκόζιν, μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ. Mεταξύ αυτών, η αντικατάσταση του σημερινού υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Βαλερί Γκερασίμοφ.

Ειδικότερα, μέρος του ρωσικού Τύπου αναφέρει πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να “θυσίασε” τους Σοϊγκού και Γκερασίμοφ, ωστε να δεχθεί ο Γεβγκένι Πριγκόζιν την πρόταση συμφωνίας που μετέφερε Αλεξάντερ Λουκασένκο για να σταματήσει την προέλαση των ενόπλων ανδρών της Wagner προς τη Μόσχα και να αποκλιμακωθεί η ένταση των τελευταίων ωρών.

Σύμφωνα με πηγές, η διαμεσολάβηση έγινε σε συνεννόηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και διήρκεσε όλη την ημέρα. Ο πρόεδρος Λουκασένκο ενεργώντας με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου Πούτιν, μίλησε στον αρχηγό της Wagner, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Παράλληλα υπάρχει ο ισχυρισμός ότι στο τραπέζι έπεσε και μάλιστα επήλθε και συμφωνία που εγγυάται την ασφάλεια των μαχητών της Wagner.

“Δεν ήθελα να χυθεί ρωσικό αίμα” υποστηρίζει σε ηχογράφησή του το “αφεντικό” της Wagner αναφερόμενος στη συμφωνία που συνήψε με τον Λουκασένκο, με την οποία οι φάλαγγες των ανδρών της παραστρατιωτικής οργάνωσης σταματούν να προελαύνουν στη Μόσχα και επιστρέφουν στα στρατόπεδά τους.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για τη φημολογούμενη καρατόμηση των Σοϊγκού – Γκερασίμοφ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments