Πολιτική

DW: Η Ελλάδα ξαναψηφίζει, φαβορί ο Μητσοτάκης

DW: Η Ελλάδα ξαναψηφίζει, φαβορί ο Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε είκοσι ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από τον υποψήφιο της αριστεράς, αλλά σήμερα προσδοκά να έχει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να κυβερνήσει αυτοδύναμα.

Η Ελλάδα άρχισε να ψηφίζει σήμερα, στις δεύτερες γενικές εκλογές μέσα σε πέντε εβδομάδες, στις οποίες ο δεξιός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να επιτύχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να σχηματίσει μια «σταθερή κυβέρνηση».

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 07:00 τοπική ώρα και θα ολοκληρωθεί στις 19:00, όταν θα δημοσιοποιηθούν τα πρώτα exit poll.

Ο Μητσοτάκης είναι ένας 55χρονος απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών, που οδήγησε την Ελλάδα απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού και πέτυχε δύο χρόνια οικονομικής ανάπτυξης και έχει ήδη κερδίσει μια σαφή πλειοψηφία στις εκλογές του Μαΐου, κερδίζοντας 20% περισσότερες ψήφους από τον αριστερό αντίπαλό του και πρώην πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα.

Αλλά με την απόσταση βουλευτικών εδρών για την απόλυτη πλειοψηφία,  κάλεσε τους 9,8 εκατομμύρια ψηφοφόρους της Ελλάδας να επιστρέψουν στις κάλπες.

Η κύρια απειλή για τον στόχο του είναι να μην προσέλθουν οι ψηφοφόροι στις κάλπες, προβλέπουν καθαρή νίκη.

«Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξανασυναντηθούμε στις αρχές Αυγούστου», δήλωσε σχετικά αυτήν την εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιώντας ότι θα προχωρήσει σε νέα εκλογική αναμέτρηση εάν δεν συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία για σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς την ανάγκη συνασπισμού με έτερο πολιτικό κόμμα.

Ο αντιπολιτευόμενος Αλέξης Τσίπρας μνημονεύεται ως ο πρωθυπουργός που παραλίγο να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ. Μετά την ήττα σε τέσσερις εκλογές από τον Μητσοτάκη, το μέλλον του ως αρχηγού του αριστερού κόμματος Σύριζα κρ’ινεται στις εκλογές της Κυριακής.

Αυτή την εβδομάδα, προειδοποίησε να μην δοθεί στον αντίπαλό του μια «λευκή επιταγή» που θα του επέτρεπε να προωθήσει μια «κρυφή ατζέντα», όπως υποστηρίζει, αντικοινωνικών πολιτικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments