Πολιτική

Ψήφος για το αύριο της Ελλάδας

Ψήφος για το αύριο της Ελλάδας

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυβέρνησε κατά την περίοδο 2019 – 2023 και η διακυβέρνηση έγινε με λογισμό και με όραμα. Δούλεψε σκληρά.

Μία νωχελική και υποτονική προεκλογική περίοδος έφθασε στο τέλος της. Τη χρωστάμε και αυτή στον Αλέξη Τσίπρα. Όπως χρωστάμε και την τετραετία 2015 – 2019, όταν, εμφανώς απροετοίμαστος, δήλωνε ότι «θα έφερνε νέο άνεμο στην Ευρώπη» και ότι «η τρόικα θα κατάπινε την απαίτησή του να σβήσει το χρέος». Επέστρεψε από τη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατησχυμένος, φέρνοντας το Μνημόνιό του, που, αν τα αστικά κόμματα δεν έκαναν τη θυσία να το ψηφίσουν, η Ελλάδα θα ήταν σήμερα εκτός νομισματικής ένωσης και πιθανότατα εκτός Ε. Ε. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάλαβε πραγματικά κάτι από αυτά. Έκανε το δημοψήφισμα της colotumba και τις εκλογές τις οποίες είχε υποσχεθεί ότι δεν θα κάνε. Και ως προς το εάν είχε ή όχι στρατηγική για τις εκλογές του Μαΐου του 2023, ασφαλώς και είχε. Πίστευε ότι η απλή αναλογική θα τσάκιζε τους σχεδιασμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και χάθηκε μέσα στον λάκκο που έσκαβε.

Οπότε πήρε την προεκλογική εκστρατεία του Σύριζα επάνω του, νομίζοντας ότι πουλούσαν τα αφηγήματά του. Έτσι, ξανάστησε το σκηνικό του Ιανουαρίου του 2015. Απογοήτευση στους πολίτες, απελπισία στην οικονομία, προσφυγικός διεθνισμός στον φράκτη του Έβρου με τον σκορπιό της Μαρίας, η συνεχής δυσφήμιση της χώρας με ψευδείς ειδήσεις, σκανδαλολογία και «καθεστώς Μητσοτάκη». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυβέρνησε κατά την περίοδο 2019 – 2023 και η διακυβέρνηση έγινε με λογισμό και με όραμα. Δούλεψε σκληρά. Η διακυβέρνησή του δοκιμάστηκε: το 2020 ήρθε η πανδημική κρίση της Covid – 19 και τη διαχειρίστηκε υποδειγματικά. Την ίδια χρονιά, η Τουρκία κήρυξε υβριδικό πόλεμο στον Έβρο και ο Κυρ. Μητσοτάκης έφερε ως μάρτυρες τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 2021 υπήρξε παγκόσμια οικονομική και κοινωνική κρίση, συνέπεια κυρίως του ρωσσο – ουκρανικού πολέμου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν άφησε τους Έλληνες αβοήθητους. Έλαβε μέτρα ανακούφισης των πιο ταπεινών εισοδημάτων, στήριξης των επιχειρήσεων, των καλλιτεχνών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των συνταξιούχων. Συνέβαλε αποφασιστικά στη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Από τις αρχές του 2022 διαπραγματεύθηκε με την Ε. Ε. για το Ταμείο Ανάκαμψης, εξασφαλίζοντας την ανάταξη της εθνικής οικονομίας, τον εκσυγχρονισμό του κρατικού θεσμού, την προσέλκυση επενδυτικών πόρων, τη μείωση του ποσοστού ανεργίας. Αυτά και η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό του αποτελούν το βατήρα για το μεγάλο άλμα στην επόμενη τετραετία. Για το ευοίωνο «αύριο» της Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί ως πολιτικός πρώτης γραμμής να το εγγυηθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments