Global News

Le Monde: Διαφωνία Μελόνι – Λε Πεν για τη μεταναστευτική πολιτική

Le Monde: Διαφωνία Μελόνι – Λε Πεν για τη μεταναστευτική πολιτική

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter - @PopulismUpdates

Η Μαρίν Λεπέν επέκρινε την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική και αυτή της Τζόρτζια Μελόνι, η οποία θα αναγκαζόταν να κάνει «παραχωρήσεις» στις Βρυξέλλες λόγω του σχεδίου ανάκαμψης.

Ερωτηθείσα για τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τη βύθιση ενός μεταναστευτικού πλοίου την Τετάρτη στα ανοιχτά της Ελλάδας, η Μαρίν Λεπέν είπε ότι αναμένονται και άλλες τραγωδίες «αν δεν το κάνουμε», «αν δεν σταματήσουμε αυτή την πολιτική», η οποία «ενθαρρύνει την ανάληψη σημαντικού κινδύνου» . «Οι ΜΚΟ είναι συνένοχοι με τους λαθρέμπορους », είπε, χρησιμοποιώντας λέξεις παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποίησε στο παρελθόν η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Όσον αφορά το σύμφωνο ασύλου και μετανάστευσης, για το οποίο τα κράτη μέλη κατέληξαν σε κοινή θέση την περασμένη Πέμπτη (8 Ιουνίου), η Λεπέν θεωρεί ότι από εδώ και πέρα ​​«οι ΜΚΟ θα καθορίζουν τη μεταναστευτική πολιτική υπό τον αντίχειρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Τα έθνη δεν θα έχουν πλέον λόγο». Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο της αρχηγού της ιταλικής κυβέρνησης σε θέματα μετανάστευσης, όταν υποσχέθηκε ναυτικό αποκλεισμό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, η Μαρίν Λεπέν έκρινε ότι «όλα είναι πρόβλημα πολιτικής βούλησης » .

«Η ελευθερία δράσης της Ιταλίας παρεμποδίζεται επίσης από τη δημοσιονομική της κατάσταση» , η οποία είναι διαφορετική από αυτή της Γαλλίας, εξηγεί. Η κατάσταση στην Ιταλία «αναγκάζει τη χορήγηση παραχωρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση [από την ιταλική κυβέρνηση] επειδή το σχέδιο διασφάλισης που υποσχέθηκε στην Ιταλία είναι απολύτως σημαντικό» . Ωστόσο, η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι – ιδεολογικά κοντά στην Μαρίν Λε Πεν και στην οποία συμμετέχει η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι – υποστήριξε τη συμφωνία για το Σύμφωνο Ασύλου και Μετανάστευσης, το οποίο προβλέπει νέους κανόνες για τη μετεγκατάσταση μεταναστών.

Για την Λεπέν, η θέση αυτή ανταποκρίνεται στο ενδιαφέρον της Ιταλίας και της Τζόρτζια Μελόνι, στην πρώτη γραμμή για την υποδοχή των μεταναστών. «Το ενδιαφέρον μας είναι να πούμε «όχι, δεν τίθεται θέμα να μας αναγκάσουν να υποδεχτούμε μετανάστες». Ήδη στις 20 Απριλίου, κατά την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Σύμφωνο Ασύλου και Μετανάστευσης, η γαλλική και η ιταλική ακροδεξιά δεν είχαν την ίδια θέση. Η Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν καταψήφισε τη διαπραγματευτική εντολή προς τα κράτη μέλη, ενώ οι Ιταλοί από τη Λέγκα (ID) και τους Fratelli  Italia (CRE) την υποστήριξαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments