People

Η δυναμική κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη

Η δυναμική κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: CRETALIVE.GR

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη γνωρίστηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και εργάστηκαν αρχικά και οι δύο στον ιδιωτικό τομέα ως στελέχη επιχειρήσεων και τραπεζικών οργανισμών. Είναι παντρεμένοι από το 1997 και το μυστήριο του γάμου είχε τελεστεί στην Πλάκα.

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Τόση δουλειά έχει κάνει. Του άξιζε», είπε γιατον εκ νέου πρωθυπουργό και σύζυγό της το βράδυ των εκλογών η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ευχαρίστησε δημόσια όπως και τα παιδιά του: «Και ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στη Μαρέβα, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη. Με κράτησαν με τον τρόπο τους πάντα προσγειωμένο. Σήμερα θα χαρούμε για λίγο τη νίκη μας, αλλά από αύριο σηκώνουμε τα μανίκια και συνεχίζουμε την προσπάθεια να φτιάξουμε μια Ελλάδα με περισσότερη ευημερία». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχασε ποτέ ευκαιρία να ευχαριστήσει δημόσια τη σύζυγό του. «Αισθάνομαι την ανάγκη σήμερα να ευχαριστήσω και προσωπικά τη σύζυγό μου Μαρέβα, η οποία αθόρυβα και χωρίς να διεκδικήσει ποτέ οιαδήποτε προβολή, υπήρξε η καρδιά αυτής της μεγάλης προσπάθειας», είπε τον περασμένο Φεβρουάριο, μιλώντας στην εκδήλωση της παρουσίασης της μελέτης ανάπλασης και επέκτασης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

View this post on Instagram

A post shared by Mareva Grabowski-Mitsotaki (@marevagrabowskimitsotaki)

Η φωτογραφία της αγκαλιασμένης οικογένειας συγκίνησε το πανελλήνιο. Όμορφη, ανθρώπινη στιγμή. Η Μαρέβα Γκραμπόβσκι, δυναμική επιχειρηματίας με ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, έχει κεντρικό ρόλο στη ζωή του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι αναφορές του σε εκείνη είναι συχνές. Απέκτησε μαζί της τρία παιδιά, την αγαπά πολύ και δεν το κρύβει. «Χρόνια πολλά, Μαρέβα. Τα 50 είναι τα νέα 40», της είχε πει στα γενέθλιά της διά του Instagram το 2017. Τα όσα έλεγε για εκείνη διά της διαδικτυακής πλατφόρμας TikTok ήταν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας πολλά, συνήθως χιουμοριστικά, την «ανέβαζαν» και η αλήθεια είναι πως άρεσαν πολύ στον κόσμο. Εξέπεμπαν στοργή, αγάπη και απλότητα. Εκείνη στάθηκε δίπλα του. «Γενικά, είναι ένας άνθρωπος που ακούει», είπε η ίδια σε συνέντευξή της.

Από το 2016 και μετά, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δέχθηκε λυσσώδεις επιθέσεις, καθώς η ισοπέδωση καλά κρατεί σε ορισμένους κύκλους. Κάποια στιγμή, το 2017, η ίδια έκανε λόγο για «τόνους μοχθηρής συκοφαντίας» που τότε δεχόταν, αλλά και για «βιτριολική διάθεση κάποιων», για «τοξικότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα μας» και για «πλήθος από χολώδη δημοσιεύματα». Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη δίνει το παρών, αποφεύγοντας όμως την άσκοπη δημοσιότητα. Μιλάει τόσο όσο απαιτείται, χωρίς υπερβολές. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Η συνεισφορά τους στην ασφάλεια όλων μας είναι ανεκτίμητη», έγραψε τον Σεπτέμβριο του 2022 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναρτώντας μια φωτογραφία της με γυναίκες της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οι κοινωνικές ευαισθησίες της συζύγου του πρωθυπουργού είναι ορατές στους Έλληνες. Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, λάτρης των Τεχνών, είναι απλή και προσιτή και αναμιγνύεται με τον κόσμο. Στην προεκλογική εκστρατεία έδωσε το παρών, δραστήρια και χαμογελαστή. Οι γυναίκες της «γαλάζιας», κεντροδεξιάς παράταξης τη λατρεύουν και φωτογραφίζονται συνεχώς μαζί της για τα κοινωνικά μέσα. Συνεισέφερε έτσι στην προεκλογική εκστρατείας, βοηθώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δημιουργήσει ένα κλίμα οικειότητας με τους πολίτες γενικότερα και τους ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας ειδικότερα.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη γνωρίστηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και εργάστηκαν αρχικά και οι δύο στον ιδιωτικό τομέα ως στελέχη επιχειρήσεων και τραπεζικών οργανισμών. Είναι παντρεμένοι από το 1997 και το μυστήριο του γάμου είχε τελεστεί στην Πλάκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments