Πολιτική

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Χρειάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο πιο καινοτόμες πολιτικές

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Χρειάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο πιο καινοτόμες πολιτικές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Στην τοποθέτησή του για το μεταναστευτικό, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι χρειάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο πιο καινοτόμες πολιτικές καταπολέμησης των διακινητών

Στην τοποθέτησή του για το μεταναστευτικό, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι χρειάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο πιο καινοτόμες πολιτικές καταπολέμησης των διακινητών, ώστε να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις που θέτουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο.

Αναφέρθηκε ακόμα στη μείωση των μεταναστευτικών ροών που πέτυχε η Ελλάδα, αποτέλεσμα και της βελτίωσης της συνεργασίας με την Τουρκία το τελευταίο διάστημα.

Πριν την έναρξη της συνόδου των 27, ο πρωθυπουργός είχε τετ α τετ με Ευρωπαίους ηγέτες, όπως ο Εμανουέλ Μακρόν και η Τζόρτζια Μελόνι.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν σειρά από ζητήματα, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και το μεταναστευτικό.

Οι ηγέτες της ΕΕ είχαν την ευκαιρία, πριν τη συνάντηση, να συνομιλήσουν με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. «Σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, η συνεργασία ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι πιο σημαντική από ποτέ. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης Ουκρανίας και της προστασίας των υποδομών ζωτικής σημασίας», σχολίασε ο Στόλτενμπεργκ.

Στη συνέχεια, οι ηγέτες της ΕΕ συνομίλησαν μέσω βιντεοκλήσης με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι ηγέτες της ΕΕ, στη συνέχεια, προχώρησαν σε μια ευρύτερη συζήτηση για την Ουκρανία -συμπεριλαμβανομένης της πιθανής χρήσης των εσόδων από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments