Global News

Le Monde: Ο Μπάιντεν ξεκινά ευρωπαϊκή περιοδεία

Le Monde: Ο Μπάιντεν ξεκινά ευρωπαϊκή περιοδεία
Για το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του, στο Ελσίνκι, ο Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί σε μια σύνοδο κορυφής μεταξύ Αμερικανών και Σκανδιναβικών ηγετών στις 13 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει ευρωπαϊκή διπλωματική περιοδεία από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου, όπου θα επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ  στη Λιθουανία και στη συνέχεια τη Φινλανδία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Θα συναντήσει τον βασιλιά Κάρολο Γ  και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ στο Λονδίνο για να « ενδυναμώσουν τους στενούς δεσμούς » που ενώνουν το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε η εκπρόσωπός του, Καρίν Ζαν-Πιέρ. Στη συνέχεια θα πετάξει στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στις 11 και 12 Ιουλίου, είπε σε δελτίο τύπου.

Για το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του, στο Ελσίνκι, ο Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί σε μια σύνοδο κορυφής μεταξύ Αμερικανών και Σκανδιναβικών ηγετών στις 13 Ιουλίου. Η Φινλανδία εντάχθηκε επίσημα στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο. Η χώρα είχε υποβάλει αίτηση για ένταξη τον Φεβρουάριο του 2022, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ταυτόχρονα με τη Σουηδία. Αλλά η Στοκχόλμη είναι ακόμα υπομονετική. Αν και « προσκεκλημένη » στη Συμμαχία από τον Ιούνιο του 2022, η υποψηφιότητά της, η οποία πρέπει να επικυρωθεί από τα 31 κράτη μέλη, μπλοκάρεται από την Τουρκία και την Ουγγαρία. Πριν από το ταξίδι του, ο Αμερικανός πρόεδρος θα δεχθεί την Τετάρτη στον Λευκό Οίκο τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον για να συζητήσει την ενταξιακή διαδικασία της χώρας του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments