Nέα της αγοράς

UBS: Απολύει υπαλλήλους αλλά προσλαμβάνει συμβούλους διαχείρισης πλούτου στις ΗΠΑ

UBS: Απολύει υπαλλήλους αλλά προσλαμβάνει συμβούλους διαχείρισης πλούτου στις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

H UBS έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσίας στον κόσμο

Σε πρόσληψη οικονομικών συμβούλων ειδικών στη διαχείριση πλούτου σκοπεύει να προβεί η UBS στις ΗΠΑ προκειμένου να προσελκύσει πλούσιους Αμερικανούς, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη προαναγγείλει μαζικές απολύσεις της τάξης του 30% του προσωπικού της σε παγκόσμιο επίπεδο μετά την εξαγορά της Credit Suisse.

Η UBS προσέλαβε, το πρώτο εξάμηνο του έτους, 50 οικονομικούς συμβούλους, εκ των οποίων κάποιοι προέρχονται από τη Merrill Lynch της Bank of America, την First Republic Bank που εξαγοράστηκε πρόσφατα από την JPMorgan Chase, τη Citigroup και την Wells Fargo,. Οι περισσότεροι σύμβουλοι προσελήφθησαν από την BG Group, μια ομάδα 13 ατόμων που διαχειριζόταν 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια στη Merrill.

Μετά  η συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse, η UBS έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσίας στον κόσμο. Ενώ κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη και την Ασία, στις ΗΠΑ βρίσκεται πιο χαμηλά καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση, καθώς στη δραστηριότητα διαχείρισης των οικονομικών των εκατομμυριούχων της χώρας κυριαρχούν οι αμερικανικές τράπεζες.

Η μεγαλύτερη αγορά πλούτου στις ΗΠΑ

«Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη αγορά πλούτου παγκοσμίως και τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μια άνευ προηγουμένου ανάπτυξή της», δήλωσε στο Reuters ο Iqbal Khan, πρόεδρος της UBS για την παγκόσμια διαχείριση πλούτου. «Η επένδυση και η οικοδόμηση της δραστηριότητάς μας εδώ είναι κορυφαία προτεραιότητα», δήλωσε ο Khan, ο οποίος υπηρετεί στο εκτελεστικό συμβούλιο της τράπεζας.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ο Khan συναντήθηκε με πελάτες με έχουν περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων – μια κατηγορία ραγδαία ανερχόμενη τα ταλευταία χρόνια- στη νότια Καλιφόρνια στις 12 Ιουνίου, την ημέρα που η UBS έκλεισε την ιστορική της συμφωνία με την Credit Suisse. Διηύθυνε επίσης μια εσωτερική εκδήλωση με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους της που είχαν σημειώσει τις καλύτερες επιδόσεις.

Στις ΗΠΑ, η εξαγορά δεν άλλαξε την περιουσία της UBS επειδή η Credit Suisse είχε αποχωρήσει από την ιδιωτική τραπεζική της χώρας το 2015 και είχε μεταφέρει περίπου 275 οικονομικούς συμβούλους στην Wells Fargo.

Οι τάξεις των ιδιωτικών συμβούλων περιουσίας της UBS στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 25% τα τελευταία τρία χρόνια. Η τράπεζα είχε 6.147 συμβούλους στην περιοχή της Αμερικής στα τέλη Μαρτίου, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει πόσοι από αυτούς είχαν έδρα στις Η.Π.Α.

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments