Πολιτική

Άδωνις: Απλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας – Θα τηρηθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα

Άδωνις: Απλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας – Θα τηρηθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνο Κόλλια, και τους συνεργάτες του, πραγματοποίησαν χθες, Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνο Κόλλια, και τους συνεργάτες του, πραγματοποίησαν χθες, Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης όπου αναφέρθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας αλλά και στην απλοποίηση του Πληροφοριακού Συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ”. 

Σε πρώτο πλάνο ΕΡΓΑΝΗ και Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας 

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γωεργιάδης δήλωσε: «Συναντηθήκαμε με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με το οποίο έχω διαχρονικά μία πάρα πολύ καλή συνεργασία και, από σήμερα, εγκαινιάζουμε μία στενή συνεργασία: συστήνουμε μία Επιτροπή η οποία θα λύνει όλα τα θέματα μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, του ΕΦΚΑ, της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), των λοιπών υπηρεσιών και του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Μέσω της Επιτροπής αυτής, θα παρακολουθούμε σε τακτική βάση ποια είναι τα προβλήματα της αγοράς, ώστε να μπορούμε να παρεμβαίνουμε και να τα λύνουμε σε πρώτο χρόνο. Επίσης, προχωράμε άμεσα στη συζήτηση και νομοθέτηση όλων των προτάσεων για την απλοποίηση του Πληροφοριακού Συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ”, αλλά και του τρόπου εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας».

Απλοποίηση διαδικασιών του ΕΡΓΑΝΗ

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ανέφερε: «Αυτό που είναι σημαντικό και για τον φορέα μας και για το υπουργείο και για το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού είναι να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες στο σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” και η δουλειά πλέον να είναι αυτοματοποιημένη και να μην περνάει όλη η γραφειοκρατία από τα λογιστικά γραφεία. Αυτό που είναι επίσης σημαντικό είναι να καθιερώσουμε μία ομάδα διοίκησης έργου μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, όπου θα μεταφέρονται όλα τα προβλήματα και οι προτάσεις για την επίλυσή τους, όπως μας έρχονται από τον κλάδο των λογιστών-φοροτεχνικών και όλων των επαγγελματιών και προκύπτουν από τη δουλειά τους».

Έρχονται αλλαγές στην ψηφιακή κάρτα εργασίας 

Αναμένονται σημαντικές αλλαγές στο μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας καθώς και παροχή κινήτρων για την εφαρμογή του από τις επιχειρήσεις. Στόχος είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η διευκόλυνση των επιχειρήσεων, σε μία εποχή που πλήττονται από τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά.

Στις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας είναι να ξεκινήσει άμεσα η διαβούλευση νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr στόχος του αρμόδιου υπουργείου αναφορικά με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι να τηρηθεί πολύ καλά το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments