Ελλάδα

Χαμός σε πτήση για Αθήνα: Επιβάτης με το Κοράνι στα χέρια απειλούσε πως θα ανατινάξει το αεροπλάνο

Χαμός σε πτήση για Αθήνα: Επιβάτης με το Κοράνι στα χέρια απειλούσε πως θα ανατινάξει το αεροπλάνο
Αναστάτωση επικράτησε σε πτήση που απογειώθηκε από το Παρίσι, με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς ένας επιβάτης, σε έξαλλη κατάσταση, απειλούσε με το Κοράνι στα χέρια ότι θα ανατινάξει το αεροπλάνο. Άμεσα σήμανε συναγερμός.

Αναστάτωση επικράτησε χθες το βράδυ σε πτήση από το Παρίσι προς την Αθήνα.Όπως αποκάλυψε επιβάτης της πτήσης Α3613 της Aegean, που αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» της γαλλικής πρωτεύουσας και προσγειώθηκε περί τις 22:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας, περίπου δέκα λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου, ένας από τους επιβάτες άρχισε να φωνάζει, να τραγουδάει και να απαγγέλει στίχους από το Κοράνι.

Γρήγορα, όσοι βρίσκονταν κοντά του απομακρύνθηκαν εμφανώς ανήσυχοι, με τις αεροσυνοδούς και τον υπεύθυνο του πληρώματος να προσπαθούν να ηρεμήσουν τον άντρα, χωρίς ωστόσο επιτυχία. Όταν τον πλησίαζαν, μάλιστα, εκείνος απειλούσε ότι θα τους «σφάξει», σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία από αυτόπτη.

Το πλήρωμα χειρίστηκε την υπόθεση με επαγγελματισμό. Ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου στην Αθήνα κι έτσι υπήρξε άμεση κινητοποίηση. Όταν το αεροσκάφος τύπου Airbus A321 προσγειώθηκε -χωρίς καμία καθυστέρηση, βάσει προγράμματος- στο «Ελ. Βενιζέλος», άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., που είχαν ειδοποιηθεί και βρίσκονταν στο σημείο, προσήγαγαν τον άντρα. Παράλληλα, άμεση προτεραιότητα, μαζί με την ασφάλεια, ήταν η πτήση να προσγειωθεί κανονικά στον τελικό προορισμό της, δίχως να πάει σε κάποιον άλλο αερολιμένα.

Μάλιστα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υπήρχε κινητοποίηση, προκειμένου να προσαχθεί ο επιβάτης μόλις προσγειωθεί το αεροσκάφος τύπου Airbus A321. Όλα κύλισαν βάσει σχεδιασμού και το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 22:33, με τους επιβάτες να αποχωρούν χωρίς να αντιμετωπίζουν το παραμικρό πρόβλημα και να γίνεται ιδιαίτερα μνεία στον επαγγελματισμό που έδειξε το πλήρωμα της Aegean.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο αεροδρόμιο του Παρισιού είχαν αντιληφθεί πως ο συγκεκριμένος επιβάτης φερόταν περίεργα αλλά τον άφησαν να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, μεταφέροντας ουσιαστικά το πρόβλημα στην πτήση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments