Global News

Le Monde: Ο Μακρόν σκέπτεται περιορισμούς στα social media

Le Monde: Ο Μακρόν σκέπτεται περιορισμούς στα social media

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να «αναστείλει τις λειτουργίες» στα κοινωνικά δίκτυα σε περίπτωση νέων ταραχών, αλλά διαβεβαίωσε, μέσω της φωνής του εκπροσώπου της, ότι αυτά τα μέτρα θα παραμείνουν προσωρινά και ad hoc.

Περιορισμός της πρόσβασης στα κοινωνικά δίκτυα σε περίπτωση νέων ταραχών; Αυτό το μέτρο, που αναφέρθηκε από τον Εμμανουέλ Μακρόν ενώπιον σχεδόν 300 δημάρχων δήμων που έπεσαν θύματα βίας κατά τη διάρκεια των ταραχών, προκάλεσε διαμάχη. Σε σημείο που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε το έργο την Τετάρτη 5 Ιουλίου, διαβεβαιώνοντας ότι δεν προτίθεται να προβεί σε «γενικευμένο μπλακ άουτ» στους λογαριασμούς.  Μπορεί να είναι αναστολές λειτουργιών δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στα διαθέσιμα εργαλεία κατά τη διάρκεια καταστάσεων όπως οι ταραχές που πυροδότησε ο θάνατος του νεαρού Ναέλ  στις 27 Ιουνίου.

«Για παράδειγμα, έχετε λειτουργίες γεωεντοπισμού, σε ορισμένες πλατφόρμες, οι οποίες επιτρέπουν στους νέους να βρεθούν σε τέτοιο μέρος, προβάλλοντας σκηνές, πώς να βάλετε φωτιές κ.λπ. Αυτά είναι εκκλήσεις για οργάνωση του μίσους σε δημοσίους χώρους και εκεί έχεις την εξουσία να μπορείς να αναστείλεις», είπε αναφέροντας στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με το περιβάλλον του αρχηγού του κράτους, ο Εμμανουέλ Μακρόν «δεν έχει πει ποτέ ότι σχεδίαζε να κόψει τα δίκτυα με την έννοια ενός γενικευμένου μπλακ άουτ». «Πρόκειται» για τη δυνατότητα έγκαιρης και προσωρινής αναστολής των κοινωνικών δικτύων», πρόσθεσε αυτή η πηγή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments